First of all, warning you, this boring blog is from an ordinary not talented, not gifted, not skilled, lazy, but wanted to write writer. Well its me!Sorry for the grammar, vocab, and for everything. Sometimes in English, sometimes Melayu, sometimes Klate and mostly mixed. I write when I feel I want to and sometimes I become Shakespeare, the other times Einstein, Scoffield, Rosberg, Beckham, Specter, et al. I tell story about myself, my interest, my trips, my favorite foods, my favorite shows, my family, my friends, my work, .... Last but not least, loves no hates..

Sunday, October 31, 2010

Gomo Klate Gomo

~Mazies, Ajie Chem, Amush, K.ana, Abe Nad, Haikal, Abe deyie..
 ~Stadium Nasional Bukit Jalil
~30102010

Bismillahirrahmanirrahim..

Fakta menarik berkaitan lawatan kami ke stadium nasional bukit jalil..ngeh3
~bertolak seawal jam 2 lebih sbb nk kena ambik tiket ngn org len.jnj jmp kat sana..diiringi ngn hujan renyai2
~sampai kul 3 lebih
~manusia agak lah ramai..agak xsuka tmpat org ramai..tp hati berbunga2 sbb mereka pakai baju kaler merah..he2..kan best kalo selalu pakat pakai baju merah..i like red!!
~carik toilet..terjumpa..but uwekkk..dun wan to describe more..uwekkkk...
~smayang asar kat surau dkt lrt bukit jalil..stay smpai maghrib
~kat surau tu, masyaAllah..yg lelaki siap g ambik air smayg belah pompuan sbb dorg ramai sgt..so kami yg intelligent ini ambik la air smayang kat toilet, tutup n kunci pintu luar..sorry la yer sape yg xle masuk time tuh..
~smayang finished..time keluar dr surau lps maghrib plak, masyaAllah..begitu ramai kaum kamu yer..but i'm  sure myself was fully protected..haha..mereka sembahyang merata-rata..asalkan ada tempat..Alhamdulillah, inilah yg bagus..bola, bola jgk..semayang jgn tinggal..(ni br kat surau)
~then menuju ke stadium..smpat beli oblong, lapar beb..
~masuk pagar stadium..tiket checked..pastu ada polis konon2 check barang apa lam beg..yg pastinya aku xnampak langsung kawalan ketat yg diwar2 kan..macam tu ketat?meriam buluh pn boleh wat masuk kot.
~waw, ramai jgk yg smayang kat stadium yer..dh dorg masuk petang lg, smayang kat dlam r..kat mana2 jer ada org smbhyang
~dgn confidentnya naek tangga yg tinggi tu ke tingkat 3 terus utk mengambil tmpt duduk..wah, masyaAllah, Subhanallah et al..semua tmpat penuh weh..i cant see any seat..oh tidakkkk..tiket ini berharga rm30..kalo ada nmpk tmpt duduk pn bahagian n9..oh tidak boleh jadi begini..
~misi mencari bermula..tajamkan mata semua..nun jauh diseberang sana kami nmpk seat kosong..boleh imagine x dalm lautan manusia itu dpt jugk dijejak seat di belah bertentangn?hak3..agaklah jauh..so keluar balik n bergegas mencari pintu yg sepatutnya..tup2 pitu tu xleh masuk plak..ada pagar bagai..terpaksalah turun tangga kebawah semula..pusing2 cari tangga lain naik lagi tingkat 3..then sampai2 polis jaga xbagi masuk jgk..dont give up, masuk pintu lain, seat penuh jua..jom tajamkan mata lagi..tetiba abe deyie spot dalam 5-8 seats kosong sebelah bahagian stadium yg lain plak..masa tidak boleh dibuang begitu sahaja..berkejar turun kebawah n naik lagi tangga lain..walopn mission agak impossible sbb nk trn n naik tangga tu dh ambik masa jgk, which silap aibulan org da ambik tempt tu, tp belum cuba belum tahu..masuklah ke pintu dkt seat yg kami nampak itu..dh la level atas sekali, second last row plak..kat tangga pn penuh manusia..sekali pk, boleh ker harung mereka ni..dh la xtaw betul2 kosong ke x sbb xnmpk pn atas dr bawah tu terlindung ngn org..tp dgn adanya bos deyie yg membuka jalan, berjaya jgk smpai ke atas..yeay..memang available lagi seats itu..huh..boleh duduk..lega..jom makan oblong..
~boleh duduk lbh krg kul 8..game stat 9.00..tunggu jelah..sambil melayan ombak..hu2
~i love all the ombak things, sorakan ole ole ole, gomo klate gomo, go go go, ref gilo (new one), dan lain2
~but i hate mercun, baling2 botol air kedalan..xbertamadun..gila..
~ada ambik gambr sket2 gna handphone buruk..huhu..for my diary.. =)















In love with Red Warriors,
Mazies

Friday, October 29, 2010

apa nak jadi dgn aku???

 ......................
...........................................

I dunno what to call this..malas ke memang sebetulnya macam ni..oh, bila la research aku nk habis kalo macam ni..perlu bantuan segera..skrang xpukul 5 lagi da rasa nak balik rmh..mengantuk gila..keep yawning..minggu dpn da bulan 11..nak habis satu semster xbuat apa2 lagi..thinking im the craziest person here..pastu raya haji, kena balik raya dkt seminggu plak cuti..then balik lagi..then balik lagi bulan 1, balik yang lama tp harap masih ada peluang utk kembali lagi..uishh, i hate think about it..i'll not let its haunting me..dah la meraban kat sini..smile please..smileeee... =))))))...

............................
...................

Wednesday, October 27, 2010

Think of me =)

Just for all my family and friends,

Think of Me

When you hear but you just don't listen
When you're looking but you just don't see
When you're thinking there's no rhyme or reason
Think of me
Think of me

When you're getting to the end of a hard day
And you're thinking it's a long way home
When you're thinking that you're just plain crazy
Because you're on your own
Think of me

I will find you, I promise
I will make you believe, oh
That I'm in this crazy love for the long haul
So think of me
Think of me

When you're laying on my favorite pillow
All you want to do is fall asleep
When you're gazing out the bedroom window
Please think of me
Think of me

When you're driving down an empty highway
You're surrounded by the sky and sea
When you're seeing such a thing of beauty
Do you think of me?
Think of me

I will find you, I promise
I will make you believe, oh
That I'm in this crazy love for the long haul
So think of me
Think of me

'Cause if I make you a promise
That's a promise that I'll keep
And I'm in this crazy love for the long haul
So think of me
Think of me

And I'll be home soon
I'll be home soon
I'll be home soon
Home to you
'Cause if I make you a promise
That's a promise that I'll keep

And I'm in this crazy love for the long haul
So think of me
Think of me

Yeah, I'm in this crazy love for the long haul
So think of me
Think of me 

:::: Currently i love this song so much..by Rosi Golan..the videocan watch at youtube ..Want to know more about Rosi Golan, visit this website: http://www.rosigolan.com/ :::::

Think you love me,
Mazies

Sunday, October 24, 2010

Gold Cost Reunion

~23 Oktober 2010
~Mazies, Nadh, Tala, Piqah, Nurul
~Gold Cost =)

بسم الله الرحمن الرحيم

Macam dh lama xupdate blog..tp excited ngn my recent xtvts with friends..kitorang g Gold Cost..tp g tmpt ni xpayah pakai passport taw..kami g petang2 dah sbb kununnya nk tgk sunset..tp ada gak r kerisauan sbb cuaca seakan buruk atau memang buruk lah..hujan kejap lebat kejap renyai2 kejap x..haha..cuma optimis je smpai Gold Cost tu x hjn dh..Urmm, mmg xhjn, alhamdulillah..cuma time nk balik hujan rintik2..tp redah jer bergambar..hehe..welll, overally tmpat tu agak lah chantek..atau biasa2 saje cuma kami dh lama x g pantai..haha..tp ok la compared to PD..pantai dia bersih, pasir pn yg halus2..mmg best maen2 air..kalo nk mandi pn boleh tp kami x mandi..cuma kaki seluar mandi..so kepada sesiapa nk g pantai ni baik bwk seluar spare..korang ckp je xnk mandi, tp kalo dh masuk air tu nsb baek xseparuh badan..kat situ ada hotel golden palm tree,sgt cantek seh..tp kami xmasuk, tengok dr pantai jer..hotel dia yg dia wat villa atas air mengunjur kelaut n bentuk palm tree..xreti nk describe gak tp boleh g website dia neh http://www.kl-hotels.com/golden-palm-tree/ ..berbalik kepada cerita kami, apa yg kami buat hanyalah melompat2 dan ambik gambar..haha..ambik gambar sepuas hati yer..da malam kt situ ada surau, so smyg maghrib then g cari tmpat makan..tmpt makan banyak, tp pandai2 la cari ikut budget..biasa r tmpat mcm tu agaklah tidak murah sgt makanannya..huhu..well, kami enjoy ikan kerapu 3 rasa, tomyam campur, kailan ikan masin n telur dadar..agak typical, tp ttp best..macm tu jelah lbh krg..ni sket gambar2 kami..


















More photos at Tala's facebook yer..

Thanx for loves,
Nurmaziah aka Mazies