First of all, warning you, this boring blog is from an ordinary not talented, not gifted, not skilled, lazy, but wanted to write writer. Well its me!Sorry for the grammar, vocab, and for everything. Sometimes in English, sometimes Melayu, sometimes Klate and mostly mixed. I write when I feel I want to and sometimes I become Shakespeare, the other times Einstein, Scoffield, Rosberg, Beckham, Specter, et al. I tell story about myself, my interest, my trips, my favorite foods, my favorite shows, my family, my friends, my work, .... Last but not least, loves no hates..

Sunday, November 28, 2010

Kenapa Aku ada Blog???

Bismillahirrahmanirrahim

Assalamualaikum w.b.t..
Ni gambar time g Singapore with UTM friends

Kenapa aku ada blog??
Kenapa aku wat blog?

Memang pn blog aku neh dikategotikan personal blog..
xperlu pn org nk baca..
apatah lagi nk dikongsi..
langsung xde pape menarik
yg ada cuma gmbr aku hang out ngn kawan2,
gmbr ngn family..
org2 yg aku suka..
lagu2 or artis2 yg aku suka..
makanan yg aku suka..
dan kesimpulannya semua bnda2 yg aku suka..
bukan utk menyukakan org..haha

Suka jgk baca blog2 org
entry dorg best2
ada yg perihal nasihat agama
resepi masakan best2
penjagaan diri
isu2 semasa
ataupn pemikiran2 bernas
dan tidak kurang gossip

Sejujurnya aku xreti nk menulis dgn baik
Kekadang rasa cm nk jgk jadi cm penulis blog yg best2 tu
apa yg perlu fokus kat apa yg nk tulis
tp rasanya xboleh kot
aku xde bnyk idea n kalo ada pn idea separuh jln
paham x?haha..entah la, abaikan jer kalo x pham

Papepn selamat berjaya kpd semua bloggers
Kawan2 aku pn ramai yg dh ada blog sekarang
semoga success ye korang
ada2 masa aku lawat gak blog korang yg chantek itu
semoga niat baik anda dpt pembalasan yg sewajarnya
thanx for sharing

well, kembali kpd sbb aku suka coretkan sedikit sebanyak my personal event kat blog ni sebenarnya sbb aku rasa aku ni selalu mudah lupa lah..walo pn ada facebook yg kita upload gmbr2, tp xde cerita..so bila lama2 nnt bukak balik blog ni boleh baca balik kisah dulu2 ngn family or friends kan..then this site help me to improve my English that i know i'm really2 bad in it..praktis menulis la n tambah vocab..hehe..ada lagi ker sbb laen?ada kot tp ni lah yg aku ckp idea sekerat jer..aku mmg jenis xsuka share sgt sebenarnya..ntah la..xtaw nk tulis apa dah.babai..

Loves not for Commercial,
Mazies


Fafa and Rajer


Bismillahirrahmanirrahim..

Entry ini specially utk 2 org kawan saya bernama
Fafa/Faseh/Fasihah/Siti/Fa/Hah/whatever and 
Rajer/Rajo/Siti/Nazihah/whatever..
kawan2 yang laen jgn jeles yer..

Bukannya apa, ari tu rajer datang ke KL/Selangor/rumah saya/UPM..
tp time tu saya sangatlah busy sbb nk exam kan..
sorry xdpt layanan yg baik yer..
then dia pergi umah Fasihah kat Shah Alam..
then bawak Faseh dtg UPM..
"weh, baju kurung Faa hok mu pinje ada lg ngn aku ni.."

Thanx sudi melawat I kat sini..
ari tu pn xdpt nk spend masa lama sgt jgk sbb banyk lg xstudy..
nice to meet your friend also, Shasha Meow (bkn nama sebenar kot, nama FB jer)..
len kali harap2 kita dpt jmpa lagi yer n buat apa saja asalkan kita bahagia..hak3..

Lastly, thanx again..a lot..
LOVE u all so much..muah3..


Its me and her


Rajer and Faa
Oh ya, sebenarnya ini bukanlah recently happened..10 November lagi..
Baru nk upload..hehe

Loves,
Mazies

Aidiladha 2010

Bismillahrirrahmanirrrahim...

Raya Haji dah berlalu..tahun ni aku korban..sunat kerana Allah Taala..
thanx mak sbb sponsor duit..hehe..well, suka sbb balik kg..
jmpa semua adik beradik.tp mak xbrape sihar 1st and 2nd day raya tu..
so, xbalik umah family belah ayah pn..sedih jgk..
len kali kita jmpa yer.. =)











Miss u all,
Nur

Monday, November 15, 2010

Salam Aidiladha

Bismillahirrrahmanirrahim..

~Wishing all Muslim n Muslimah worldwide Salam Aidiladha for this coming 10 Zulhijjah~

Cerita aku:
  • mlm ni aku masih kat my luvly Excelsa apartment, Sri Kembangan..
  • esok aku masih bekerja kat Fac Engine, UPM Serdang..(bunyik cam keje padahal pelajar jer..ha3)
  • so boleh balik kg lepas keje..kampung taw ktner?
  • mestila kelantan negeri tercintaku..hehe
  • xtaw la exact time boleh bertolak kul bape, cuma harap2 sampai rmh sblm smayang raya..huhu
  • well, will drive my car..with basirah, my cousins luqman n kak jie..
  • barang nk wat balik, xde sgt kot..cuma jgn lupa kasut raya yg baru beli masih dalam paper bag tepi pintu bilik tu..
  • ingt nk beli chocolate jer wat balik umah..beli kat beryls esok..n jgn lupa juga beryls tu tutup 5.30 ye cek kak..
  • ke nk beli apa eh?nk jgk wat balik benda yg xde kt kelantan kt family aku..+ datuk n nenek..tp mmg xde idea  + kekangan kewangan..keh3
  • datang sini semula ahad lepas bekwah rumah raihan kawen.. (asyik g kenduri org jer, sndiri punya biler?)
  • so that's all..
  • again, selamat hari raya semua..raya2 jugak, jgn lupa jaga kesihatan
  • drive carefully everybody..
  • lastly, doakan perjalan kami selamat pergi n selamat kembali.. =)

 Oh, I miss tok n tok ayah,
~Nur~

Only you..

Well, i guess its time for me to sleep now..but before that i want to shout this thing out..i kept in my heart..i miss someone..a lot..please say something to me..arghh..may i have good sleep..thats all..then put back in my heart..

XOXO,
Mazies
Currently listening to Lee Seung Gi's songs..hasil asyek dok tgk 2 days 1 night kat KBS World..best2 la jgk lagu dia..wat2 paham jer walopn sah2 xpaham..antara lagu2 dia boleh tgk kat wiki ni pasal lee seung gi...mls nk panjg lebar bercerita..hehe..:memandangkan skang playing lg smile boy, ni lirik lagunya..saper reti nyanyi cubalah..ha3..


Smile boy
Sing by: Lee Seung Gi

happy! in your smile!
더 크게 웃어봐
나는 법을 잊은 것뿐야
날개를 펴고 가슴을 펴고 힘껏 날아올라봐
내가 있잖아
영원히 함께할
내게 꿈이 있잖아
힘을 내봐 용길 내봐
너라면 할 수 있어
이 비가 널 젖게 만들면
해가 되어 널 감쌀게
어둠이 너를 가린다면
달이 되어 비출게
세상이 뜻대로 잘 되지 않아서
자꾸만 주저앉고 싶을 때 그럴 때
happy! in your smile!
더 크게 웃어봐
나는 법을 잊은 것뿐야
날개를 펴고 가슴을 펴고 힘껏 날아올라봐
내가 있잖아
영원히 함께할
내게 꿈이 있잖아
힘을 내봐 용길 내봐
너라면 할 수 있어
넘어지고 또 넘어져도
내가 널 일으켜줄게
그 누가 손가락질해도
네 편이 되어 줄게
세상이 뜻대로 잘 되지 않아서
자꾸만 주저앉고 싶을 때 그럴 때
happy! in your smile!
더 크게 웃어봐
나는 법을 잊은 것뿐야
날개를 펴고 가슴을 펴고 힘껏 날아올라봐
내가 있잖아
영원히 함께할
내게 꿈이 있잖아
힘을 내봐 용길 내봐
너라면 할 수 있어
너에게 줄게
행복한 사랑을
아름다운 인생을
눈부시게 빛날 거야
what a wonderful your life
;
;
;
;
;
;
;
;
;
;
dun worry lah, ada cane nk pronouncenya..hehe..
;

Romanization:
Happy! in your smile!
deo keuge useobwa
Naneun beobeul ijeun geotppunya
nalgaereul pyeogo gaseumeul pyeogo himkkeot nara-ollabwa
Naega itjjana
yeongweoni hamkkehal
naege kkumi itjjana
Himeul naebwa yonggil naebwa
neoramyeon hal su isseo
I biga neol jeotkke mandeulmyeon
haega doe-eo neol gamssalge
Eodumi neoreul garindamyeon
dari doe-eo bichulge
Sesangi tteutttaero jal doeji anaseo
jakkuman jujeo-anko shipeul ttae geureol ttae
Happy! in your smile!
deo keuge useobwa
Naneun beobeul ijeun geotppunya
nalgaereul pyeogo gaseumeul pyeogo himkkeot nara-ollabwa
Naega itjjana
yeongweoni hamkkehal
naege kkumi itjjana
Himeul naebwa yonggil naebwa
neoramyeon hal su isseo
Neomeojigo tto neomeojyeodo
naega neol ireukyeojulge
Geu nuga songarakjjilhaedo
ne pyeoni doe-eo julge
Sesangi tteutttaero jal doeji anaseo
jakkuman jujeo-atkko shipeul ttae geureol ttae
Happy! in your smile!
deo keuge useobwa
Naneun beobeul ijeun geotppunya
nalgaereul pyeogo gaseumeul pyeogo himkkeot nara-ollabwa
Naega itjjana
yeongweoni hamkkehal
naege kkumi itjjana
Himeul naebwa yonggil naebwa
neoramyeon hal su isseo
Neo-ege julge
haengbokan sarangeul
areumda-un insaengeul
Nunbushige binnal geoya
what a wonderful your life




I love this boy,
anamizukiryu

Sunday, November 14, 2010

.N.O.T.A.K.U.: SEDAR KAH?

.N.O.T.A.K.U.: SEDAR KAH?: "ASWT (Versi aku apabila berkata-kata..hehe...) Tiap-tiap hari kito solat 5 waktu sehari semalam...kalo jadi budak baek siket..maka kita ak..."

Saturday, November 13, 2010

ceritamereka ceritakita..

Bismillahirrahmanirrahim..
mm....hari ni sabtu, kul 4.45 ptg..hindustan da hbs tgk..best giler sedih giler..tajuk apa tah lupa dh..tp pasal sorang doctr yg jadik lumpuh..gf dia tgl dia..then dia giveup xnak idup dh kononnya..hampir2 nk bunuh diri..tp wujud sorang bdk yg sgt cute muncul..comel giler bdk ni..namanya roshan..dia dok spital sbb tmn kakak dia sakit kanser..nk dijadikan cite bdk ni berjaya membangkitkn semangt dia smula utk hdp..dia pn mula balik wat research psl ubat sakit kanser smbil dok kat spital tu..katanya nnt nk tolong kakak bdk tu..tp in the end bila dia dh dpt berjalan br dia tahu yg sakit sebenarnya bkn kakak bdk tu, tp bdk tu sndiri..hu2..bila dia tahu, bdk tu baru jer meninggal..sedih giler weh..memang dgn xmalunya menangis2 aku..nsb baek tgk sorg2..hehe..betapa bdk tu cuba utk membahagiakan org laen n betapa hepinya hidup dia walopn dia tahu ajal da xlama dh..sedangkan yg jelas2 masih benafas tu xnak plak hidup leklok..or ada yg da taw sakit pn bknnya nk menginsafkan diri or buat sesuatu yg berguna..ntah la aku nk ckp apa sbnrnya..i got this one feeling inside, but xtaw nk share cane..huhu..lbh kurang aku nk jadi mcm roshan..smile always..seperti satu pepatah ni yg aku rasa tersangtlah betul..

"One fake smile can hide a million tears and million sadness"

So, smile always..if not for you, at least for others who loves you..cares about you..i want to be one.. =)

Senyum itu sedekah,
IamNor