First of all, warning you, this boring blog is from an ordinary not talented, not gifted, not skilled, lazy, but wanted to write writer. Well its me!Sorry for the grammar, vocab, and for everything. Sometimes in English, sometimes Melayu, sometimes Klate and mostly mixed. I write when I feel I want to and sometimes I become Shakespeare, the other times Einstein, Scoffield, Rosberg, Beckham, Specter, et al. I tell story about myself, my interest, my trips, my favorite foods, my favorite shows, my family, my friends, my work, .... Last but not least, loves no hates..

Friday, December 10, 2010

Monday, December 6, 2010

Kudeq in key el

Bismillahirrahmanirrahim

~Kudeq and Kunor (+ Piqah, Mira, Nani and Zaza)
~MAHA Maeps, Serdang, 4/12/2010
~Taman Seroja, Sepang, 5/12/2010

Background of Story: 
Kudeq is sister after me..not the youngest one because she has 2 sis n 2 bros after her..used to called her deq since baby..then continued to use the name until now even she herself is kakak later..haha..now she's study in UPSI taking Pendidikan Sains Pertanian..so teacher wanna be lah ni..

Content of Story:
Last week was her last final exam paper for Sem 3..study week time and MAHA was happened is a good time. She and friends got an idea come here..While Mira and Nani went to their brother's house, so who else for her?of course la me..need to cancel my plan to go to Johor for friend's wedding..family first right?huhu..friends second..hehe..sorry friends..

Reached Serdang at Friday noon..treat her for lunch and send  home while i went back to work..Going to MAHA the next day with my housemate Piqah and took her two friends at KTM Serdang..Its about 9.30am..the challenge to go there during weekend was the terrible traffic jam..huh..need lot of patient..from KTM Serdang to Maeps which also in Serdang took about more than an hour..finding parking also difficult.finally we're able to park our car under cinnamon tree..at least i know how cinnamon tree was like..

Then, start our journey around MAHA Festival..Got Hall A B C D..and other outdoors places..they provide free trams and buses to bring you around to exhibition places..To make the story short, we ended our visiting tour around 8.30 pm..then send my sis's friends to KTM again which about 9.30 we reached there.so the total hours we spend today around are 12 right?wallaweh..









ANother weekend trip was going to Sepang visit my uncle. Thanks mak long and family for hospitality..happy watching ultraman all.. =)

Now need to go to lab to check my experiment..daaa..assalamualaikum..

Lots of Loves,
Mazies

Sunday, November 28, 2010

Kenapa Aku ada Blog???

Bismillahirrahmanirrahim

Assalamualaikum w.b.t..
Ni gambar time g Singapore with UTM friends

Kenapa aku ada blog??
Kenapa aku wat blog?

Memang pn blog aku neh dikategotikan personal blog..
xperlu pn org nk baca..
apatah lagi nk dikongsi..
langsung xde pape menarik
yg ada cuma gmbr aku hang out ngn kawan2,
gmbr ngn family..
org2 yg aku suka..
lagu2 or artis2 yg aku suka..
makanan yg aku suka..
dan kesimpulannya semua bnda2 yg aku suka..
bukan utk menyukakan org..haha

Suka jgk baca blog2 org
entry dorg best2
ada yg perihal nasihat agama
resepi masakan best2
penjagaan diri
isu2 semasa
ataupn pemikiran2 bernas
dan tidak kurang gossip

Sejujurnya aku xreti nk menulis dgn baik
Kekadang rasa cm nk jgk jadi cm penulis blog yg best2 tu
apa yg perlu fokus kat apa yg nk tulis
tp rasanya xboleh kot
aku xde bnyk idea n kalo ada pn idea separuh jln
paham x?haha..entah la, abaikan jer kalo x pham

Papepn selamat berjaya kpd semua bloggers
Kawan2 aku pn ramai yg dh ada blog sekarang
semoga success ye korang
ada2 masa aku lawat gak blog korang yg chantek itu
semoga niat baik anda dpt pembalasan yg sewajarnya
thanx for sharing

well, kembali kpd sbb aku suka coretkan sedikit sebanyak my personal event kat blog ni sebenarnya sbb aku rasa aku ni selalu mudah lupa lah..walo pn ada facebook yg kita upload gmbr2, tp xde cerita..so bila lama2 nnt bukak balik blog ni boleh baca balik kisah dulu2 ngn family or friends kan..then this site help me to improve my English that i know i'm really2 bad in it..praktis menulis la n tambah vocab..hehe..ada lagi ker sbb laen?ada kot tp ni lah yg aku ckp idea sekerat jer..aku mmg jenis xsuka share sgt sebenarnya..ntah la..xtaw nk tulis apa dah.babai..

Loves not for Commercial,
Mazies


Fafa and Rajer


Bismillahirrahmanirrahim..

Entry ini specially utk 2 org kawan saya bernama
Fafa/Faseh/Fasihah/Siti/Fa/Hah/whatever and 
Rajer/Rajo/Siti/Nazihah/whatever..
kawan2 yang laen jgn jeles yer..

Bukannya apa, ari tu rajer datang ke KL/Selangor/rumah saya/UPM..
tp time tu saya sangatlah busy sbb nk exam kan..
sorry xdpt layanan yg baik yer..
then dia pergi umah Fasihah kat Shah Alam..
then bawak Faseh dtg UPM..
"weh, baju kurung Faa hok mu pinje ada lg ngn aku ni.."

Thanx sudi melawat I kat sini..
ari tu pn xdpt nk spend masa lama sgt jgk sbb banyk lg xstudy..
nice to meet your friend also, Shasha Meow (bkn nama sebenar kot, nama FB jer)..
len kali harap2 kita dpt jmpa lagi yer n buat apa saja asalkan kita bahagia..hak3..

Lastly, thanx again..a lot..
LOVE u all so much..muah3..


Its me and her


Rajer and Faa
Oh ya, sebenarnya ini bukanlah recently happened..10 November lagi..
Baru nk upload..hehe

Loves,
Mazies

Aidiladha 2010

Bismillahrirrahmanirrrahim...

Raya Haji dah berlalu..tahun ni aku korban..sunat kerana Allah Taala..
thanx mak sbb sponsor duit..hehe..well, suka sbb balik kg..
jmpa semua adik beradik.tp mak xbrape sihar 1st and 2nd day raya tu..
so, xbalik umah family belah ayah pn..sedih jgk..
len kali kita jmpa yer.. =)











Miss u all,
Nur

Monday, November 15, 2010

Salam Aidiladha

Bismillahirrrahmanirrahim..

~Wishing all Muslim n Muslimah worldwide Salam Aidiladha for this coming 10 Zulhijjah~

Cerita aku:
  • mlm ni aku masih kat my luvly Excelsa apartment, Sri Kembangan..
  • esok aku masih bekerja kat Fac Engine, UPM Serdang..(bunyik cam keje padahal pelajar jer..ha3)
  • so boleh balik kg lepas keje..kampung taw ktner?
  • mestila kelantan negeri tercintaku..hehe
  • xtaw la exact time boleh bertolak kul bape, cuma harap2 sampai rmh sblm smayang raya..huhu
  • well, will drive my car..with basirah, my cousins luqman n kak jie..
  • barang nk wat balik, xde sgt kot..cuma jgn lupa kasut raya yg baru beli masih dalam paper bag tepi pintu bilik tu..
  • ingt nk beli chocolate jer wat balik umah..beli kat beryls esok..n jgn lupa juga beryls tu tutup 5.30 ye cek kak..
  • ke nk beli apa eh?nk jgk wat balik benda yg xde kt kelantan kt family aku..+ datuk n nenek..tp mmg xde idea  + kekangan kewangan..keh3
  • datang sini semula ahad lepas bekwah rumah raihan kawen.. (asyik g kenduri org jer, sndiri punya biler?)
  • so that's all..
  • again, selamat hari raya semua..raya2 jugak, jgn lupa jaga kesihatan
  • drive carefully everybody..
  • lastly, doakan perjalan kami selamat pergi n selamat kembali.. =)

 Oh, I miss tok n tok ayah,
~Nur~

Only you..

Well, i guess its time for me to sleep now..but before that i want to shout this thing out..i kept in my heart..i miss someone..a lot..please say something to me..arghh..may i have good sleep..thats all..then put back in my heart..

XOXO,
Mazies
Currently listening to Lee Seung Gi's songs..hasil asyek dok tgk 2 days 1 night kat KBS World..best2 la jgk lagu dia..wat2 paham jer walopn sah2 xpaham..antara lagu2 dia boleh tgk kat wiki ni pasal lee seung gi...mls nk panjg lebar bercerita..hehe..:memandangkan skang playing lg smile boy, ni lirik lagunya..saper reti nyanyi cubalah..ha3..


Smile boy
Sing by: Lee Seung Gi

happy! in your smile!
더 크게 웃어봐
나는 법을 잊은 것뿐야
날개를 펴고 가슴을 펴고 힘껏 날아올라봐
내가 있잖아
영원히 함께할
내게 꿈이 있잖아
힘을 내봐 용길 내봐
너라면 할 수 있어
이 비가 널 젖게 만들면
해가 되어 널 감쌀게
어둠이 너를 가린다면
달이 되어 비출게
세상이 뜻대로 잘 되지 않아서
자꾸만 주저앉고 싶을 때 그럴 때
happy! in your smile!
더 크게 웃어봐
나는 법을 잊은 것뿐야
날개를 펴고 가슴을 펴고 힘껏 날아올라봐
내가 있잖아
영원히 함께할
내게 꿈이 있잖아
힘을 내봐 용길 내봐
너라면 할 수 있어
넘어지고 또 넘어져도
내가 널 일으켜줄게
그 누가 손가락질해도
네 편이 되어 줄게
세상이 뜻대로 잘 되지 않아서
자꾸만 주저앉고 싶을 때 그럴 때
happy! in your smile!
더 크게 웃어봐
나는 법을 잊은 것뿐야
날개를 펴고 가슴을 펴고 힘껏 날아올라봐
내가 있잖아
영원히 함께할
내게 꿈이 있잖아
힘을 내봐 용길 내봐
너라면 할 수 있어
너에게 줄게
행복한 사랑을
아름다운 인생을
눈부시게 빛날 거야
what a wonderful your life
;
;
;
;
;
;
;
;
;
;
dun worry lah, ada cane nk pronouncenya..hehe..
;

Romanization:
Happy! in your smile!
deo keuge useobwa
Naneun beobeul ijeun geotppunya
nalgaereul pyeogo gaseumeul pyeogo himkkeot nara-ollabwa
Naega itjjana
yeongweoni hamkkehal
naege kkumi itjjana
Himeul naebwa yonggil naebwa
neoramyeon hal su isseo
I biga neol jeotkke mandeulmyeon
haega doe-eo neol gamssalge
Eodumi neoreul garindamyeon
dari doe-eo bichulge
Sesangi tteutttaero jal doeji anaseo
jakkuman jujeo-anko shipeul ttae geureol ttae
Happy! in your smile!
deo keuge useobwa
Naneun beobeul ijeun geotppunya
nalgaereul pyeogo gaseumeul pyeogo himkkeot nara-ollabwa
Naega itjjana
yeongweoni hamkkehal
naege kkumi itjjana
Himeul naebwa yonggil naebwa
neoramyeon hal su isseo
Neomeojigo tto neomeojyeodo
naega neol ireukyeojulge
Geu nuga songarakjjilhaedo
ne pyeoni doe-eo julge
Sesangi tteutttaero jal doeji anaseo
jakkuman jujeo-atkko shipeul ttae geureol ttae
Happy! in your smile!
deo keuge useobwa
Naneun beobeul ijeun geotppunya
nalgaereul pyeogo gaseumeul pyeogo himkkeot nara-ollabwa
Naega itjjana
yeongweoni hamkkehal
naege kkumi itjjana
Himeul naebwa yonggil naebwa
neoramyeon hal su isseo
Neo-ege julge
haengbokan sarangeul
areumda-un insaengeul
Nunbushige binnal geoya
what a wonderful your life




I love this boy,
anamizukiryu

Sunday, November 14, 2010

.N.O.T.A.K.U.: SEDAR KAH?

.N.O.T.A.K.U.: SEDAR KAH?: "ASWT (Versi aku apabila berkata-kata..hehe...) Tiap-tiap hari kito solat 5 waktu sehari semalam...kalo jadi budak baek siket..maka kita ak..."

Saturday, November 13, 2010

ceritamereka ceritakita..

Bismillahirrahmanirrahim..
mm....hari ni sabtu, kul 4.45 ptg..hindustan da hbs tgk..best giler sedih giler..tajuk apa tah lupa dh..tp pasal sorang doctr yg jadik lumpuh..gf dia tgl dia..then dia giveup xnak idup dh kononnya..hampir2 nk bunuh diri..tp wujud sorang bdk yg sgt cute muncul..comel giler bdk ni..namanya roshan..dia dok spital sbb tmn kakak dia sakit kanser..nk dijadikan cite bdk ni berjaya membangkitkn semangt dia smula utk hdp..dia pn mula balik wat research psl ubat sakit kanser smbil dok kat spital tu..katanya nnt nk tolong kakak bdk tu..tp in the end bila dia dh dpt berjalan br dia tahu yg sakit sebenarnya bkn kakak bdk tu, tp bdk tu sndiri..hu2..bila dia tahu, bdk tu baru jer meninggal..sedih giler weh..memang dgn xmalunya menangis2 aku..nsb baek tgk sorg2..hehe..betapa bdk tu cuba utk membahagiakan org laen n betapa hepinya hidup dia walopn dia tahu ajal da xlama dh..sedangkan yg jelas2 masih benafas tu xnak plak hidup leklok..or ada yg da taw sakit pn bknnya nk menginsafkan diri or buat sesuatu yg berguna..ntah la aku nk ckp apa sbnrnya..i got this one feeling inside, but xtaw nk share cane..huhu..lbh kurang aku nk jadi mcm roshan..smile always..seperti satu pepatah ni yg aku rasa tersangtlah betul..

"One fake smile can hide a million tears and million sadness"

So, smile always..if not for you, at least for others who loves you..cares about you..i want to be one.. =)

Senyum itu sedekah,
IamNor

Sunday, October 31, 2010

Gomo Klate Gomo

~Mazies, Ajie Chem, Amush, K.ana, Abe Nad, Haikal, Abe deyie..
 ~Stadium Nasional Bukit Jalil
~30102010

Bismillahirrahmanirrahim..

Fakta menarik berkaitan lawatan kami ke stadium nasional bukit jalil..ngeh3
~bertolak seawal jam 2 lebih sbb nk kena ambik tiket ngn org len.jnj jmp kat sana..diiringi ngn hujan renyai2
~sampai kul 3 lebih
~manusia agak lah ramai..agak xsuka tmpat org ramai..tp hati berbunga2 sbb mereka pakai baju kaler merah..he2..kan best kalo selalu pakat pakai baju merah..i like red!!
~carik toilet..terjumpa..but uwekkk..dun wan to describe more..uwekkkk...
~smayang asar kat surau dkt lrt bukit jalil..stay smpai maghrib
~kat surau tu, masyaAllah..yg lelaki siap g ambik air smayg belah pompuan sbb dorg ramai sgt..so kami yg intelligent ini ambik la air smayang kat toilet, tutup n kunci pintu luar..sorry la yer sape yg xle masuk time tuh..
~smayang finished..time keluar dr surau lps maghrib plak, masyaAllah..begitu ramai kaum kamu yer..but i'm  sure myself was fully protected..haha..mereka sembahyang merata-rata..asalkan ada tempat..Alhamdulillah, inilah yg bagus..bola, bola jgk..semayang jgn tinggal..(ni br kat surau)
~then menuju ke stadium..smpat beli oblong, lapar beb..
~masuk pagar stadium..tiket checked..pastu ada polis konon2 check barang apa lam beg..yg pastinya aku xnampak langsung kawalan ketat yg diwar2 kan..macam tu ketat?meriam buluh pn boleh wat masuk kot.
~waw, ramai jgk yg smayang kat stadium yer..dh dorg masuk petang lg, smayang kat dlam r..kat mana2 jer ada org smbhyang
~dgn confidentnya naek tangga yg tinggi tu ke tingkat 3 terus utk mengambil tmpt duduk..wah, masyaAllah, Subhanallah et al..semua tmpat penuh weh..i cant see any seat..oh tidakkkk..tiket ini berharga rm30..kalo ada nmpk tmpt duduk pn bahagian n9..oh tidak boleh jadi begini..
~misi mencari bermula..tajamkan mata semua..nun jauh diseberang sana kami nmpk seat kosong..boleh imagine x dalm lautan manusia itu dpt jugk dijejak seat di belah bertentangn?hak3..agaklah jauh..so keluar balik n bergegas mencari pintu yg sepatutnya..tup2 pitu tu xleh masuk plak..ada pagar bagai..terpaksalah turun tangga kebawah semula..pusing2 cari tangga lain naik lagi tingkat 3..then sampai2 polis jaga xbagi masuk jgk..dont give up, masuk pintu lain, seat penuh jua..jom tajamkan mata lagi..tetiba abe deyie spot dalam 5-8 seats kosong sebelah bahagian stadium yg lain plak..masa tidak boleh dibuang begitu sahaja..berkejar turun kebawah n naik lagi tangga lain..walopn mission agak impossible sbb nk trn n naik tangga tu dh ambik masa jgk, which silap aibulan org da ambik tempt tu, tp belum cuba belum tahu..masuklah ke pintu dkt seat yg kami nampak itu..dh la level atas sekali, second last row plak..kat tangga pn penuh manusia..sekali pk, boleh ker harung mereka ni..dh la xtaw betul2 kosong ke x sbb xnmpk pn atas dr bawah tu terlindung ngn org..tp dgn adanya bos deyie yg membuka jalan, berjaya jgk smpai ke atas..yeay..memang available lagi seats itu..huh..boleh duduk..lega..jom makan oblong..
~boleh duduk lbh krg kul 8..game stat 9.00..tunggu jelah..sambil melayan ombak..hu2
~i love all the ombak things, sorakan ole ole ole, gomo klate gomo, go go go, ref gilo (new one), dan lain2
~but i hate mercun, baling2 botol air kedalan..xbertamadun..gila..
~ada ambik gambr sket2 gna handphone buruk..huhu..for my diary.. =)















In love with Red Warriors,
Mazies

Friday, October 29, 2010

apa nak jadi dgn aku???

 ......................
...........................................

I dunno what to call this..malas ke memang sebetulnya macam ni..oh, bila la research aku nk habis kalo macam ni..perlu bantuan segera..skrang xpukul 5 lagi da rasa nak balik rmh..mengantuk gila..keep yawning..minggu dpn da bulan 11..nak habis satu semster xbuat apa2 lagi..thinking im the craziest person here..pastu raya haji, kena balik raya dkt seminggu plak cuti..then balik lagi..then balik lagi bulan 1, balik yang lama tp harap masih ada peluang utk kembali lagi..uishh, i hate think about it..i'll not let its haunting me..dah la meraban kat sini..smile please..smileeee... =))))))...

............................
...................

Wednesday, October 27, 2010

Think of me =)

Just for all my family and friends,

Think of Me

When you hear but you just don't listen
When you're looking but you just don't see
When you're thinking there's no rhyme or reason
Think of me
Think of me

When you're getting to the end of a hard day
And you're thinking it's a long way home
When you're thinking that you're just plain crazy
Because you're on your own
Think of me

I will find you, I promise
I will make you believe, oh
That I'm in this crazy love for the long haul
So think of me
Think of me

When you're laying on my favorite pillow
All you want to do is fall asleep
When you're gazing out the bedroom window
Please think of me
Think of me

When you're driving down an empty highway
You're surrounded by the sky and sea
When you're seeing such a thing of beauty
Do you think of me?
Think of me

I will find you, I promise
I will make you believe, oh
That I'm in this crazy love for the long haul
So think of me
Think of me

'Cause if I make you a promise
That's a promise that I'll keep
And I'm in this crazy love for the long haul
So think of me
Think of me

And I'll be home soon
I'll be home soon
I'll be home soon
Home to you
'Cause if I make you a promise
That's a promise that I'll keep

And I'm in this crazy love for the long haul
So think of me
Think of me

Yeah, I'm in this crazy love for the long haul
So think of me
Think of me 

:::: Currently i love this song so much..by Rosi Golan..the videocan watch at youtube ..Want to know more about Rosi Golan, visit this website: http://www.rosigolan.com/ :::::

Think you love me,
Mazies

Sunday, October 24, 2010

Gold Cost Reunion

~23 Oktober 2010
~Mazies, Nadh, Tala, Piqah, Nurul
~Gold Cost =)

بسم الله الرحمن الرحيم

Macam dh lama xupdate blog..tp excited ngn my recent xtvts with friends..kitorang g Gold Cost..tp g tmpt ni xpayah pakai passport taw..kami g petang2 dah sbb kununnya nk tgk sunset..tp ada gak r kerisauan sbb cuaca seakan buruk atau memang buruk lah..hujan kejap lebat kejap renyai2 kejap x..haha..cuma optimis je smpai Gold Cost tu x hjn dh..Urmm, mmg xhjn, alhamdulillah..cuma time nk balik hujan rintik2..tp redah jer bergambar..hehe..welll, overally tmpat tu agak lah chantek..atau biasa2 saje cuma kami dh lama x g pantai..haha..tp ok la compared to PD..pantai dia bersih, pasir pn yg halus2..mmg best maen2 air..kalo nk mandi pn boleh tp kami x mandi..cuma kaki seluar mandi..so kepada sesiapa nk g pantai ni baik bwk seluar spare..korang ckp je xnk mandi, tp kalo dh masuk air tu nsb baek xseparuh badan..kat situ ada hotel golden palm tree,sgt cantek seh..tp kami xmasuk, tengok dr pantai jer..hotel dia yg dia wat villa atas air mengunjur kelaut n bentuk palm tree..xreti nk describe gak tp boleh g website dia neh http://www.kl-hotels.com/golden-palm-tree/ ..berbalik kepada cerita kami, apa yg kami buat hanyalah melompat2 dan ambik gambar..haha..ambik gambar sepuas hati yer..da malam kt situ ada surau, so smyg maghrib then g cari tmpat makan..tmpt makan banyak, tp pandai2 la cari ikut budget..biasa r tmpat mcm tu agaklah tidak murah sgt makanannya..huhu..well, kami enjoy ikan kerapu 3 rasa, tomyam campur, kailan ikan masin n telur dadar..agak typical, tp ttp best..macm tu jelah lbh krg..ni sket gambar2 kami..


















More photos at Tala's facebook yer..

Thanx for loves,
Nurmaziah aka Mazies

Monday, August 30, 2010

ANAK PERMATA

~nOW LiStENInG To RaIhAn SoNGS~

Lirik Lagu ” Anak Permata “
Artis ” Raihan “

Anak Adalah Anugerahnya
Anugerah Amat Bernilai
Namun Adakah Ia Disayangi
Adakah Kita Mendidiknya

Anak Adalah Permata
Permata Yang Tiada Tandingan
Kitalah Yang Menghargainya
Kitalah Yang Menyayanginya

Bila Sudah Hilang Rasa
Kasih dan Sayang
Anak Yang Tak Berdosa
Dibuang Tanpa Belas Kasihan

Entahkan Hidup Entahkan Mati
Itulah Nasib Si Anak Kecil

Ingatlah Kita Bila Tiba Hari Tua
Anaklah Penyambung Hidup Kita
Anaklah Harapan Kita Di Sana
Hari Di Waktu Kita Tak Berdaya

Tidakkah Sedikit Rasa Bersalah
Tidakkah Sedikit Rasa Berdosa
Namun Hatinya Sudah Gelap
Hatinya Sudah Menjadi Buta

Akhirnya Anak Menjadi Korban
Naka Adalah Anugerahnya
Harta Yang Amat Berharta
Namun Bagimana Ia Disayangi
Okitalah Yang Mencorakkannya

Tetiba rasa tersentuh dgr lagu..anak dibuang tanpa belas kasihan..itulah yg berlaku kat tempat kita sekarang..takut kan dengar..dosa berlipat ganda..dh la wat maksiat, jd pembunuh plak..nauzubillah berlaku kat kita..semoga kita sentiasa dalam lindungan Allah dan dijauhkan dr melakukan benda2 keji itu..Amin

Children need love,
Mazies

first time shopping raya utk family..yeay..

Salam..

Hari ni pg2 lagi aku g Nilai 3..as plan lah..terdiri drpd aku, bell, tal, sue n my cousin k.gee..nk g pagi pnya pasal smpai2 kdai xbukak lg..ingtkan jauh sgt, rupanya xsmpai stgh jam pn dr serdang neh..huhu..jalan2, akhirnya aku beli set pinggan english punya style..sbb ari tu mak aku kata nk gna pinggan kaca plak lps ni..so td cam menarik n murah..beli je lah..so yg aku beli ada 8 pinggan nasik yg besar leper tuh, 8 pinggan lauk, mangkuk lauk besar n kecik, mangkuk nasik n senduk, 3 pinggan kecik, 5 pinggan kuih, jug, 8 cawan..semuanya rm193..mahal ke murah eh?aku pn xtaw..lps beli2 lam kul 3.00 g smayang masjid Nilai baru balik umah..hantr sue kat ktm serdang, hantar k.gee ke puchong, smpai la umah sndr lam kul 4.50..huhu..benda tu lam keta lg..mls nk wat nek sbb keta parking bawah td..xlarat nk angkut..haha..semoga slmat lah, dok diam2 lam bonet keta tu..xsbr rasa nk balik raya, nnt boleh gna pinggan baru utk raya.. =)

Well, ada bnyk benda lagi nk beli..tp ada seminggu lbh lg nk balik raya..gano nih?td g jusco usha handbag kat mak..yg polo tu chantek gak..harap2 ada lg duit utk beli beg tu..kat ayah beli kemeja je kot..then plan lg nk g jln TAR plak next weekend nk carik biskut raya, brooch or pape utk atuk nenek n adk2 plak..urmmm, best kan kalo bnyak duit..kalo iktkan macam2 nk beli..rasa cam bangga gitu kalo dpt beli brg2 kat family neh..make them happy..but unluckily aku xde duit banyak..ho3..duit habis sblm raya, harap2 ada yg bagi duit raya utk meneruskan hidup slps raya plak..boleh x camtu?hehe..doa2 la bia aku dpt duit raya bnyk ek..

Oh, it's ok babe..nanti ada la rezeki kat mana2 tu kan..so moral value of the story, rasa nk cpt2 jer hbs blaja..then cari keje..biar dpt income lbh sket..dpt beli segala macam kat family..yahoo..tp yg paling penting, belajar juga kerana Allah..ingin menuntut ilmu..bukan sbb nk makan gaji besar..selalu ramai org terpesong neh..atuk aku selalu pesan mcm tu kat aku..tp agak la, bila rasa ssh kurang duet jer, terlintas jgk nk gji besar kn..he2..tp semuanya utk kesenagn famiy..so, sama2lah kita betulkan niat kita selalu..semoga Allah memberkati ilmu2 kita, permudahkan jalan kita menuntut ilmu..then senang dapat keje..Aminn..

Sekian, wassalam..

Sharing is Loving,
Mazies

Wednesday, August 25, 2010

kita dan orang lain..apa bezanya??

Assalamualaikum.w.b.t..

Lama dah la plak xmenulis diblogku yg x seberapa ini..ntah tetiba terpk nk tulis psl bnda ni..sbbnya..jeng3..ada la..banyakkah bnda yg kita xsuka org buat?atau org lg bnyk xsuka bnda yg kita suka?hehe..ada yg kita suka..ada yg org x suka..ada org suka, ada yg kita xsuka..huh..macam2..aku xtahu apa prinsip org lain, tp bagi aku, cuba minimizekan perasaan xsuka kita..xsuka kt org ker, benda ker, perangai org ker, makanan ker..sekurang2nya, kita dpt maintain bahagia kan..hehe..xpyh la nk buat2 muka xsuka tu..kalo bnda tu xslaah cuba terima seadanya..pastu kalo diri aku sndr aku akn cuba buat benda yg aku xsuka kt org..mayb org suka atau x..tp hopefully org len xkn buat benda yg kita xsuka kat kita..well, kalo ada org ckp aku ni xpe r jns xkesah jer je sumer bnda..sebenarnya,.ada yg aku harapkan..boleh x wat xkesah jer jgk mcm kt aku mcm akubuat kat korang?ini termaktub certain2 benda je la..kang xkesah sumer bnda xcaring plak namanya..hehe..caring is loving rite..konklusinya, aku xsuka perasaan xsuka itu..samaada dr aku utk or lain, dr org utk kau atau org utk orang lain..peace no war..Wassalam..

Love no Hate,
Mazies

Monday, June 28, 2010

Brutal lover

This is what we call brutal..kah3..bagaikan nyawa dihujung tanduk..tunggu biasiswa la nmpaknya baru bleh beli baru..


Brutal lover,
Mazies

i'm sorry i support england

Bismillahirrahmanirrahim...

Dear blog,

First of all, I'll try to write in english..because im very enthusiastic about improving my english now..speaking doesn't count..hehe..then if rasa cam xsampai maksud like this, i'll write in malay..well, papepn suka ati aku la nk tulis gna bahasa apa pn kn..ha3

*sigh*..i don't know what to start..but just now finished the 2nd round World Cup 2010 match between England n Germany..ended with Germany 4-1 England..My comment, both team played their best..ball possession more to England..come out the commentator also agree with me..haha..but how come they lost?i think england lack of defending..weak strikers..they too depended on midfielders like lampard n gerrald..and germany they're all really fast..ball came from upper and fastly bringing it down and shot..blink3, it'll be four and its four..as conclusion, they deserve to win..

Well, many frens said i'm england supporter..and, yeah i am..i'm such a fan that accept the win but not any lose..that's the most problematic part..ha3..but actually i'm almost fully mentally prepared for this match..such a grateful they're pass to 2nd round..yeah, the 3 group matches really made me sick..luckily they finished well during last group match against slovenia..as usual, england will pass the group round and packed their stuffs to return to england before the final..it's happened since many years before..so, thats the reason i said im early prepared for their lost..hehe..

But for a while, im emotional..supposed not..but maybe that just showed how a loyal person i am..england the first team i like and i'll support the team no matter what..sometimes crossed in my mind why should i support the team that always made me sick?hurt?feeling down?and even they have rooney that i really hate?i also don't know how to answer..somebody help me pleaseeeee.......or maybe i don't want the answer..oh, back to emotional thing, its because everybody post about the germany win (facebook and twitter)..it's ok..but when come to talking bad about england, i feel sad..from neutral feeling to sad and finally feel like crying..and deep in my heart i'm actually crying..feeling lonely..wishing im not reading all the posts and comments..huhuhu..i know somewhere outside, there are some friends will know how i feel right now..they're with me since WC 2002..i miss them damn much..or at least her..and the rest, only Allah knows..

Fanatics with england team, it's all started with owen..since WC 1998..the only person i like..yes, i like him, love him much than you guys think..i'm happy with his happiness and im not when he's not..bad news about him made me feeling down..so watch out friends, better updated me with good2 things only about owen..haha..what such a xleh terima kenyataan person i am..kua3..nak wat lagu mana kan, kang xpasal2 aku plak bersedih..so dont play2 with me ya..then, i like to share with people that i like him so much and i got responses..some of them smile..it's ok frens, your smile is enuff..rather any comments actually becuse you have no ide what comments that i like..hehe..

Finally, in the deeper feeling due to england lost, now i find out the reason..i think that is the punishment to capello because he didn't want to take owen in england squad..hehe..boleh x camtu?boleh la..so my emotion back to normal..means, they deserve to lost..wakaka..owen played the best to make sure he's in..capello want proves and he proved it..even scored hatrik during championship league..but capello still made the arrogant face, thinking he has the best players deserved for South Africa..i know Owen must be very sad because not chosen..so i always praying capello will regrets one day..and now the time..hak3..people, do you remember that owen scored hatrik during game against germany once time ago?hehe..that's my man..

I think i should stop here..dun want talking about him anymore..its almost 2 am now..tomorrow working..if not surely i layan argentina vs mexico 230am nanti..good luck both team..i think argentina will win..but the truth is, both team will decide..Sekian..

Love also can hurt,
Mazies-Loves Owen

Saturday, June 12, 2010

FIFA 2010

JADUAL PERLAWANAN FIFA 2010 (WAKTU MALAYSIA)


(Click at picture to enlarge)

Football lover,
Mazies

Wednesday, June 2, 2010

Would you dance, if I asked you to dance?

by Enrique Iglesias

Let me be your hero,

Would you dance,
if I asked you to dance?
Would you run,
and never look back?
Would you cry,
if you saw me crying?
And would you save my soul, tonight?

Would you tremble,
if I touched your lips?
Would you laugh?
Oh please tell me this.
Now would you die,
for the one you love?
Hold me in your arms, tonight.

I can be your hero, baby.
I can kiss away the pain.
I will stand by you forever.
You can take my breath away.

Would you swear,
that you'll always be mine?
Or would you lie?
would you run and hide?
Am I in too deep?
Have I lost my mind?
I don't care...
You're here, tonight.

I can be your hero, baby.
I can kiss away the pain.
I will stand by you forever.
You can take my breath away.

Oh, I just want to hold you.
I just want to hold you.
Oh yeah.
Am I in too deep?
Have I lost my mind?
Well I don't care...
You're here, tonight.

I can be your hero, baby.
I can kiss away the pain oh yeah
I will stand by you forever.
You can take my breath away.

I can be your hero.
I can kiss away the pain.
And I will stand by you, forever.
You can take my breath away.
You can take my breath away.

I can be your hero.


Lots of Love,
Mazies 

Tuesday, June 1, 2010

Israel yang Kejam

Bismillahirrahmanirrahim..
Actually aku pn xtaw nk post apa..tp aku sangatlah geram dgn Israel sekarang..
Israel jahat..kenapa diserangnya kapal itu??
kapal Konvoi Bantuan Antarabangsa ke Gaza
Siap ada yg terbunuh?oh noooo...
Dah la ambik tanah Palestin..
Halau rakyat Palestin dari tanah mereka..
Rampas tempat2 tinggal mereka..
Kepung mereka..
Nasiblah ada org nk bagi bantuan..
Diserang plak..
Israel memang jahat..
Aku tidak mampu berbuat apa2 disini..
tp Israel memang jahat...
Aku sedih teramat sgt..
Terbaca kisah serangan ni membuat aku menangis saja..
Tapi aku tetap tak dapat buat apa2..
Aku bersyukur kerana berada disini..
Macammana kalau turut sama berada di Palestin?
Hanya doa kepada Allah kupanjatkan..
Selamatkanlah mereka..
para mujahidin..
Selamatkanlah kaum Islam Ya Allah..
Tunjukkanlah kekuasaaanMu Ya Allah..
Selebihnya aku berserah padaMU..
Sesungguhnya Engkau maha mengtahui lagi Bijaksana..
Ampunkanlah kami YaAllah 
jika semua ini adalah balasan keatas dosa2 kami..
Ya Allah..
Hanya padaMu Ya Allah..
Amin..

I LOVE ISLAM,
Nurmaziah

Saturday, May 29, 2010

mazies & nrnz...after 8 years ♥ ♥ ♥

Bismillahirrahmanirrahim...

Alhamdulillah, after 8 years, we're able to see each other again..i'm so happy happy happy..i'm grateful to Allah..well, it's abot me n nik raihanna nik zulkifeli i am talking about..i used to call her nik..glamour name of course nrnz..hehe..one of my bestfriends during maahad..i'm 1 year older than her, so made she called me kak maziah..this older younger thing just normal in my school..everybody can became close..don't want to explain about that, those who know will know..haha..well i first met nik at 2000 when she was roomate to my bestfriend idah..n we became closer when we're classmate at form 3 (3-6)..sit next to each other..wahh, so many memories in the class..i miss all the classmates..basirah, filah etc..all the sleeping things..haha..ustaz mat noor, cikgu azahari, cikgu azimah our geography teacher but just taught few lesson..and many more teachers..the kopok lekor breakfast with nik, going to toilet together and bla bla bla..the special about nik from other friends, she likes to hold hand when walking..haha..i like it..

Well, we met yesterday (28/5/2010)..i picked her up at ain's house at bangi..slept overnight at my house..chatting2, talking2..gossipping2..laughing2..etc..today we just hang out at the mines, shopping and eating..then send her back at ktm serdang..taking few pictures but i just compiled it into one specially dedicated to nik..may we have other day to see each other again..love you..gonna miss you dear..thanx for everything.. ♥ ♥ ♥


today at mines, mazies and nrnz
Oh I almost forget..i get my favorite tv series novel from nik..birthday present..im not sure for belated or becoming birthday because my birthday is actually 10 december..huhu..whateverlah..the important thing is its "the vampire diaries"..thank you thank you thank you so much dear..its all what i wanted when i went into bookstore before..i'll try to have all the novel series..=p mazies salvatore love you nik..you should read this novel too or at least watch the series..i'm sure you will fall for damon salvatore..hehe..

Thank you dear..♥ ♥ ♥

Love,
Mazies