First of all, warning you, this boring blog is from an ordinary not talented, not gifted, not skilled, lazy, but wanted to write writer. Well its me!Sorry for the grammar, vocab, and for everything. Sometimes in English, sometimes Melayu, sometimes Klate and mostly mixed. I write when I feel I want to and sometimes I become Shakespeare, the other times Einstein, Scoffield, Rosberg, Beckham, Specter, et al. I tell story about myself, my interest, my trips, my favorite foods, my favorite shows, my family, my friends, my work, .... Last but not least, loves no hates..

Saturday, May 29, 2010

mazies & nrnz...after 8 years ♥ ♥ ♥

Bismillahirrahmanirrahim...

Alhamdulillah, after 8 years, we're able to see each other again..i'm so happy happy happy..i'm grateful to Allah..well, it's abot me n nik raihanna nik zulkifeli i am talking about..i used to call her nik..glamour name of course nrnz..hehe..one of my bestfriends during maahad..i'm 1 year older than her, so made she called me kak maziah..this older younger thing just normal in my school..everybody can became close..don't want to explain about that, those who know will know..haha..well i first met nik at 2000 when she was roomate to my bestfriend idah..n we became closer when we're classmate at form 3 (3-6)..sit next to each other..wahh, so many memories in the class..i miss all the classmates..basirah, filah etc..all the sleeping things..haha..ustaz mat noor, cikgu azahari, cikgu azimah our geography teacher but just taught few lesson..and many more teachers..the kopok lekor breakfast with nik, going to toilet together and bla bla bla..the special about nik from other friends, she likes to hold hand when walking..haha..i like it..

Well, we met yesterday (28/5/2010)..i picked her up at ain's house at bangi..slept overnight at my house..chatting2, talking2..gossipping2..laughing2..etc..today we just hang out at the mines, shopping and eating..then send her back at ktm serdang..taking few pictures but i just compiled it into one specially dedicated to nik..may we have other day to see each other again..love you..gonna miss you dear..thanx for everything.. ♥ ♥ ♥


today at mines, mazies and nrnz
Oh I almost forget..i get my favorite tv series novel from nik..birthday present..im not sure for belated or becoming birthday because my birthday is actually 10 december..huhu..whateverlah..the important thing is its "the vampire diaries"..thank you thank you thank you so much dear..its all what i wanted when i went into bookstore before..i'll try to have all the novel series..=p mazies salvatore love you nik..you should read this novel too or at least watch the series..i'm sure you will fall for damon salvatore..hehe..

Thank you dear..♥ ♥ ♥

Love,
Mazies

Monday, May 24, 2010

Once upon a time,,,,World Cup!

Bismillahirrahmanirrahim

Assalamualaikum w.b.t..apa khabar semua?semoga sihat2 belaka..aku pn sudah beransur pulih dari serangan selsema minggu lepas..hehe..now im at office..seperti biasa nk g lab malas n nak wat keje len pn mls..xde la mls sgt sbnrnya nk g lab tu, tp barang2 xcukup r nk wat keje..aku ske sumer brg ada bila aku nk wat keje?tp sape yg bertanggungjawab cari brg2 tu?aku la jgk sptutnya..kah3..urmm, xnk cite psl lab2 ni sebenarnya..tetiba aku teringan nk blk umah bln 6 ni..pastyu dok hitung2 world cup pn dh dekat..11/6..tu yg paling aku teringt..hehe..just remind me world cup 2002 time kt maahd..best giler..

Serba sedikit psl penglibatan aku ngn world cup neh, aku mula berjinak2 masa darjah 6, time tu france 1998 kalo x silap..rmah aku xde tv sbnrnya so sepatutnya aku xde la tahu sgt psl bola2 neh..time ada satu musim tu ayh aku excited nk tgk bola..smpai sggup bgn pagi2 buta g tgk bola gna tv skolah..ada ke?..ada2, mak pn penah citer masa kt kampung ayh g tgh umah sape tah mlm2..haha..so disitulah aku start wonder3, then mula ambik tahu sket2..aku pn pnh kot teman ayh aku mlm2 tuh..n i really fell in love with footbal..satu game yg menarek..huh..dgn pemain2 dia yg hensem2..keh3..time tu aku sokong england..n owen pada masa itu menjaringkan gol yg sgt chantek masa england vs argentina telah kujadikan sebagai idolaku..aku ingt lg muka2 dia n beckham ada kt botol2 pepsi time tuh..oh, how i miss owen so much..n sorry dad, stop wondering why ank pompuan aku neh ske sgt ngn bola sepak..sbb i just follow u at first..haha..

Lps UPSR aku mask maahad..kelaps peralihan, pastu form 1, form 2 and form 3 tu jatuh thn 2002..yeay world cup lg..thn ni mmg ak dh gler2 fanatik bola..almaklumlah masa darjah 6 dulu masih berjinak cernak..hehe..tp aku dok asrama, caner nk tgk?form 3 aku dok asrama blek 4A kot..skali ngn eim (kaki bola jua), ina,illi, mok ye, mok teh n lain2 lg..skip bab2 lain..fokus kat bola..sebulan world cup tuh aku rasa mmg aku jd pelanggar undang2 asarama + penipu + pemutar belit tegar lah..aku sggup wat apa saja asalkan dpt tgk bola..betul2 mcm2..aku pn xsangka..haha..time tuh kt korea japan, so ada game tgh hari, petang or awal mlm..Mula2 aku xmengharap sgt pn nk tgk..ya r tv kat asrama tu boleh tgk mlm2 jer..kalo weekend dr kul 8-11..kalo bkn weekend sblm g prep mlm (utk maazurah shj)..kpd len2 silalah ke masjid..

Tp pada suatu petang aku n eim nk ke masjid solat maghrib (setiap waktu wajib solat kt masjid..asrama kea =p)..hari 1st world cup ke bile eh aku pn lupa..pastu lalu r blek tv..eh blek xknc..masuk la bukak kjp..dan menontonlah bola..dh memg dua2 gila bola mmg xnk benti tgk..nsb bek ingt maghrib..pergi masjid (tp rasanya dh terlepas smayang jemaah) cpt2 smayang n kembali ke bilik tv ngn telekong2..Astaghfirullahalazim..teruk betol..tgk tv lak xbukak lampu sbb belum masa tgk tv kn..hehe..then akhirnya, yeah kami survive tgk smpai hbs that game..Kesalahan harian yg aku buat plak tiap2 hari mesti aku keluar curi (istilah keluar tnpa kebenaran) g bli paper kt luar..kadg2 dua paper len2 aku beli sbb paper2 ada rumusan dan gambr berbeza2..xmkn pn xpe simpan duit bli srtkhabar..

Agenda aku tgk bola diteruskan dgn mencuri waktu2 yg ada..yg paling teruk aku penah mengaku istihadhah sbb terkantoi kain smayngku dirampas lps aku trn masjid lps solat maghrib..spatutnya kna stay ikut baca apa2 ke or dgr tazkirah lps maghrib nk tgu isya' ats masjid sbelm ke prep mlm..tp nk tgk bola punya psl aku trn r trus lps mgrb..hehe..terpaksa la ku kelentong istihadhah..nsb baik la muka aku ni innocent mmg budak yg xpenah buat hal, so exco2 tu percaya..sorry yer korang..kdg2 aku tgk kat kantin..blakang tu ada tv yg org2 kantin tu punya..aku mmg baik ngn dorg so mmg bleh la tgk..hehe..makcik2 kat situ dh knl dh adik ni yg ske tgk bola..kalo yg siang2 ni slalunya tgk kat kantin tu r..mlm baru blek tv..ada satu mlm tu ada ceramah (isra' mikraj ke maulidurrasu kalo xclp) kt masjid..pstu dgr2 Cikgu Azimah (penyelia sarama dtg skali)..so sume wajib g n blek tv xleh msk even yg maazurah..aku pn berpakatlah dgn pok we (pekerja kantin yg sporting hbs) nk tgk bola kt blakang kantin..suh dia warning kalo ada sesape dtg..tgh2 syok tgk tibe2 sorng exco neh datang..kantoi babe..pok we pn baru prasn..amaran lmbt dikeluarkan..time tuh england vs argentina..1-0 dh..tp nsb bek dia xambik nama ktorg or citer kt exco len maybe..dgn penuh kehampaan kami kembali lah ke maktabah lama sblh masjid tu utk dgr ceramah..ngn eim jgk yime neh..huhu..jasadku disitu tp jiwaku dijepun..huhu..tp xpe berita yg kuterima slps itu england ttp mng ngn 1-0..ceh..xterlepas apa2 pn..

mmmmmmmm, ha, ada satu ketika tu aku mmg geram gler..tgh kitorg tgk tv ngn coolnya dtg la satu grup senir neh..pastu boleh dia terjerit2 smpai sorang exco dgr..kuat gler..time tu Italy lwn ape tah..mamat2 italy tu kn hensem2..mata biru lg..dh la tgk yg bukan time bleh tgk..apa lg kena halau r..aku mmg merayu2 ngn that exco..buat muka suku sen siap nk nanges lg..ke dh nanges..kua3..game agk best r time tuh..akhirnya dia bg ktorg msk blk kul 8..hehe..thanx ya..aku blk curi pn penah taw..memandangkan aku ni peminat England, pstu aku xpasti boleh tgk x kt asrama game 2.30 ptg kalo mintak ngn warden pada suatu hari itu, aku balik umah nenek aku..aim nk tgk bola umah makcik aku kat umah depan..family aku xtaw sbb dorg dok gua musang time tuh..hehe..England vs Brazial..England lost to Brazil 1-2..ceh, penat2 aku balik..tp nk wat camner kn, lawan msti ada kalh menang..tp kantoi jgk ntah mcmmana mak aku taw aku balik sbb nk tgk bola..

Lbh krg macam tu r sedikit sebanyk pengalamn aku tgk world cup..oh lupa nk gtaw, final aku ikut balik umah kwn aku yg berulang kat kota bharu..German vs Brazil..Congrate Brazil...My man of the worldcup 2002 mstilah Owen, Trezeguet and aku sudah agak Kaka mst akn jd salah sorg yg terbaik suatu hari nnt walopn time tuh dia men kjp2 je sbgai pemain gantian..My craziest over Owen nevr fade till now..i love Owen..i love Owen..i love Owen..haha..rmai kwn2 aku tahu aku mmg ske gler kt dia..Zaman 2002 tu bleh kta zmn kemuncak gler2..msk form4 dh jd budak baik dh..siap jd penolong blek lg..yg klakanya time exco pgl kt blek usrusetia tu, pesanan penting dr sahabat baikku (exco) ialah suh aku bawak blk sumer gmbr2 owen..aku nk tergelak jer..tp mmg aku ada simpn bnyk pn gmbr owen sblm ni..cuma seperti dintyatakn form 4 tuh aku dh xbwk g asrama dh..nk jd senior yg baik katakn..lgpn aku msti la nk kn jaga air muka kwn aku yg dh jd exco..sian dia kalo kwn sndr wat hal..at that time, deep inside walopn nk tergelak tp ada rasa bahagia gak..she knows that i like Owen so much..hehe..boleh ke cmtu?boleh la sbb aku mmg ske share bnda yg aku suka or minat2 neh..

Macammana pengalaman korang lak?msti lg menarek kan?xkesah la, yg penting aku rasa sgt happy time neh..thanx to all friends yg berkaita..especially to eim or Nurul Imani Fauzi..i dunno how friend i am to you..but you are one of my great friend in my memory..but every of my friends always the great..

Worldcup seterusnya 2006..half kat rmh n half kat UTM..msuk U udeh..haha..kat umah best tgk ngn family..mak ayah n adik beradik aku pn mmg layan bola..so agk la menarek jua..cuma bila msk UTM  ssh sket nk tgk..baru2 lg kn..kwn2 pn bkn yg kaki bola..nsb la..

Oh dh kul 12 lbh rupenya..apa la yg aku buat hari ni..mentang2 la supervisor g jepun..keh3..k la, selamat berworldcup 2010 plak yer korang...
~Wassalam~

XOXOXOXOXO,
Mazies

Sunday, May 23, 2010

Kebahagiaan Dalam Perpisahan



By Shahir AF8

Tak perlu ucapkan sepatah kata
Kerna lantang terbaca dari muka
Kau dan daku sudah tiada
Keserasian di jiwa
Mungkin magisnya sudah hilang


Tak perlulah kita mencuba lagi
Betulkan kesilapan perhubungan ini
Bila setiap perbincangan
Menjadi perbalahan
Manakah agaknya cinta kasih

Chorus:
Embun pun takkan mampu menyubur sekuntum
Bunga yang layu pada musim luruh
Yang dulunya mekar di sinar suria
Bila sudah kering pasti akan gugur
Seperti cinta kita yang jelas ternyata
Semakin lama oh semakin rekah
Menimbulkan tanya apa mungkin kita
Temu kebahagiaan dalam perpisahan


Usah titis air mata kau tangiskan
Ku dah cukup menampung selautan
Begitu lama ku pendam
Tapi hanya berdiam
Kerna cuba menafi realiti


(Ulang Chorus)
Kebahagiaan dalam perpisahan


Click here to view video clip Perpisahan Dalam Kebahagiaan


~sebenarnya aku ni bukan la peminat AF, tp bila dh konsert akhir rasa cam berminat plak nk tgk..dan seperti diramal, Shahir muncul juara..walaupn dia mungkin bukan pilihan juri, tp fans dia mmg ramai..aku salah sorang ke?sebelum tgk final x lg kot..but i admit his face not bad..attitude pn..ditambah lg dgn provokan kwn2 yg meminati shahir..so menambah2 lg minat aku tuk tgk final..jeng3..mmg best la suara dia..single baru nia ni pn sgt best..wah3..terpaksalah aku mengaku skrg dh berputik minatku terhadap mamat ini..hahaha..suara dia len dr bdk2 len tu..bak kata tala suara lelaki walopn muka ada kejambuan sket..shy2 plak tuh..adush, gano neh, terimagine shahir plak..papepn all the best for shahir in future..ingat nk jadi artis ni ambik yg positif jer, yg negatifnya banyak..bak kata kawan hang piyan saujana tu jgn lupa diri, jgn lupa daratan..ceh, mcm sape2 jer aku ni..wakaka.xpe la shahir, aku nk ulang2 dgr lg lagu ko neh..ko kre bertuah taw, aku bkn layan sgt lagu2 slalunya..tp aku mmg jth centa ngn paduan suara ko n melodi serta lirik perpisahan dalam kebahagiaan..setakat itulah coretanku mengenai shahir setakat ini..sekian wassalam~


Hugs and Loves,
Mazies

Wednesday, May 19, 2010

Perutusan raja Sehari Una & UTM friends gathering

~Una, Yan, Pikah, Nadh, Tala, Lola, Ieda, Yus, Maya, Kak Chik, Razi, Fais~
Location: Exelsa Apt, The Mines, Alamanda
Date: 14, 15 May 2010

Bismillahirrahmanirrahim...

Alhamdulillah Una n Yan selamat tibadi Serdang petang jumaat itu..pikah n nadh ada kat umah..masak2 sementara aku g keje smpai kul 5.30..hehe..sori la korg x masak..tp 2 org pn dh cukup kat dapur, rmai2 nyebuk jer..huhu..mlm tu tala plak smpai..ish, xpsl2 aku terlepas aksi lin dan bukak baju lps kalahkn chong wei..tp xpe demi tala yg kusayangi..menu kami hari itu adalah tomyam seafood, kailan goreng (resepi nadh), telur dadar, daging masak merah..semuanya best2..Malam tu kami lepak2 kat umah jer, tgk badminton pastu bertukar2 cerita..n yg paling penting dapat kad jemputan kawen una..yeay..objektif utama una dtg dh tercapai..

Soto dari SUB UTM pn ada..hehe..
Sabtu sudah menjelma..plan kami nak g mines jer, men bowling ngn miss una (becoming puan)..pagi2, goreng nasik ngn una..ida ngn razi pn sgh rumah dulu..sempat la merasa nasik goreng yg xbest itu..haha..sempat ambik2 gambar kat lam umah jap..yan nadh n una nk balik terus..eh, una dtg lg mlm ahad..10.30 (rasanya cam lebih) barulah kami bertolak ke mines...

Pemandangan dari balkoni rumahku..



Erm, nak dijadikan cerita, tmpat bowling kat mines tu full plak..semua lane dh ada org tempah..alumni UPM ke apa tah..agak la frustated..una bagi2 kad kt sesape yg blom dpt lg..ida, razi, fais, yus, kc n maya..tp yg bestnya ktorg men games kat situ..yg paling best basketball..rasa nak g men lagi jer..sambil pikir2 nk g men bowling kat mana..lunch sama2 kt food court mines..1st time gak aku mkn kt situ walopn dh slalu g..almaklumlah slalunya mkn fastfood jer..huk2..


Both bakal pengantin..una bln 6, kc bln 7..bestnya..hehe..tahniah korang.




Next destination decided..Alamanda here we go..nsb bek xde tournament lg kt situ..kalo x mmg frust giler la una..hak2..tp bukan punya susah nk parking kat situ..smpai ats bumbung..apodah..layan je la men bowling tuh..tp memang xpuah ati ngn fais tu, boleh disilang2nya kaki dia..tau la panjang..xpe2, nati ak prektis bia lg terer dr ko..wakaka..disinilah akhirnya kami pn berpisah ngn una..dia jmpa kawan2 sek dia plak..babai una..eh, kita kn jmp lagi ahad..babai org len la..hehe..best sgt kua ngn korang..semoga ada hari len lagi utk kita lg yer kengkawan..sayang korang..

Ieda in action..

Go Yus go..




Sementara menunggu len2, sampai jgk aku kat tmpat buluh2 area alamanda neh..slalunyer tgk jer dari ats tepi parkson tuh..haha..
Lastly, dedicated to all of you...

Biarkan berlalu
Semua kepedihanmu
Lelapkan matamu
Biarkan mimpi membawamu
Ke mana kau mahu
Selamat malam
Tidurlah sayangku
Siang kan tiba bercahaya
Bermula baru semua untukmu

Biarkan berlabuh tirai kisah semalam
Yang indah itu ada padamu
Dengan setiap impian dan harapan
Selamat malam
Tidurlah sayangku
Siangkan tiba bercahaya
Bermula baru semua untukmu

Kan ku menjadi arjuna dalam mimpi-mimpimu
Kan ku panah tepat ke jiwamu atas nama cintaku
Pari-pari ku utus bawa kau ke sini lagi
Terhapus semua air mata dengan senyuman

Selamat malam sayang
Selamat malam kasih
Selamat malam sayang
Woooo...
 
Tidurlah sayangku
Siangkan tiba bercahaya
Bermula baru semua untukmu

Selamat malam
Tidurlah sayangku

Lots of Love,
Mazies

Tuesday, May 18, 2010

Days with Them..

~Fasihah, Basirah, Suzulaikha, Haizan~
~Maahadians Forever~
Location: KLCC, Putrajaya, Serdang, Exelsa
Date: 8,9 May 2010

Bismillahirrahmanirrahim...

Sebenarnya jalan2 ngn dorang ni minggu lepas lg, tp xde masa nk upload pictures kat blog neh..hehe..ada masa ke x, aku dgn bangganya nk memerikan kenangan ini dalam blogku..tiada berkenaan antara yg hidup atau mati..mm, hari sabtu tu g klcc dulu..basirah ada interview kt bsn dkt2 situ..so kami decide nk berkumpul je kat situ senang sket..tp lama punya tgu makcik tu smpai mengantuk sudah, jln2 la ambik gambar kt klcc tu dulu..huhu..layann...

fasihah poyo..weee...

Sue yg sentiasa ayu..tema green hari ni yer..

tapak tangan saper lg power??..petrosains

I like this shot..taken by fasihah..

Background comel..

Sajer2..nk upload gak..hehe

nice angle..

Gaya yang menarek..kui3

Discussion or monologue??

Inilah KLCC buat sesiapa yg xtahu..haha

Akhirnya makcik yg ditunggu2 dh tiba...
Selepas makcik Basirah dh siap interview (ada cerita lain disebaliknya sebenarnya), makan buat kali ke-2 utk hari ini d KLCC..pastu bertolak lah pulang ke Serdang..yeay..balik Exelsa...

Aktiviti malam hari?punya banyak cadangan, semuanya xmasuk akal (ye ker?)..haha..xde la, cuma ada yg jauh or yg pentingnya xmendapat persetujuan ramai..lgpn selpas makan nasik dgn penuh berselera masakan faseh, lg malas nk tubik..mmg terer la makcik ni masak..len kali dtg boleh masak lg yer..hehe..menu utama kami mlm ini ialah tomyam ala2 johnny's tu..yg ada macam2 bebola, fishcakes, seafood n macam2 lah..best sgt2..xpayah g johnny's..

Selepas dh kenyang2 sumer n bermalasan baru la terlintas apasal xg putrajaya jer ambik2 gmbr..dh xjauh dr rmh..toink2, pergi je la sana..kul 10 lbh dh bertolak..suppose pikah join tp sakit perut plak saat2 akhir..so kami2 jela..smpai2 sana jmpa Aida Khairunnisa (ex-maahad). junior tp...dia ngn geng unimap dia..poyo btol bdk2 laki unimap tuh..papepn, mmg ambik2 gmbar je kt putrajaya tu..xsangka ada antara kwn aku baru first time tgk masjid putrajaya live..hahaha..macam2 lah sek2 mu neh..


Berbackgroundkan jambatan yg xjump jln nk g..ha3..sedih tol..

Hasil tangan fasihah lg...

Masjid Putrajaya..sory atas kekaburan gambar..sape la yg snap neh..
Aksi2 budak Unimap..mcm2lah korang neh

Maahadians Forever Berukhuwah
From left: Bellezza a.k.a. Basirah, Fafa a.k.a. Fasihah, Sue a.k.a. Suzulaikha, and Its me =p

With Love,
Mazies

Saturday, May 15, 2010

The Sweet Bestfriends =)

Bismillahirrahmanirrahim..

Ermm, xde keje nak wat..jumpa gambar lawa2 ni, rasa cam cute..so nk upload kat my blog..hehe..boleh kn??..should be nobody cares sbb blog ni pn utk contengan aku bila bosan2 saje..


cats bestfriend




cubalah baca apa ditulis diatas..mungkin boleh dijadikan tips..huhu

Hehehe..adakah??

BEST FRIENDS

gambar ni cute cute cute..hehe

Yes, He really did!I have many2 great friends

With Lots of Love,
Mazies

Friday, May 14, 2010

My Friends are Coming to House...Today...

Bismillahirrahmanirrahim...

Sekarang saya di office..xtaw nak watpe..kerja banyak tp xsure nak wat macamnmana..atau senag citer malas..haha..rasanya kemalasan yg tahap maxima dh ni, kna cpt2 berubat..haha..Pikah ngn Nadh ada kat umah..pg td dorg dtg tp keluar balik g pasar borong..pastu singgah rmh..saya dtg balik while dorang stay kat umah..ptg ni dtg thumb out jer..

Urm, berita utamanya, una n yan nak datang ptg ni..skang dorg dh ondway dr johor..maybe kul 4 gitu smpai la kot..apa yg exitednya??hehe..Una dtg nk bagi kad kawen..yeay2..Una nk kawen 5/6 ni..1st classmate masa kt UTM yg nak kawen..so perlu la exited..kalo ikutkan rmai jer kwn2 maahad lu dh kawen..semoga segala2 berjalan sepertiyang dirancang..dorg dok suruh ktorg masak2..tu yg pergi pasar pg td..dgr2 pikah nk masak tomyam..aku masak sayur kailan n goreng ikan je kot..bantai je jd camner.hehe..

Well, una muda setahun, tp dia kawen dulu..camner neh?haha..whateverlah..insyaAllah akan tiba masanya nnt..Semoga kita bertemu jodoh dgn org yang baik2 saja..beriman..dapat emmbimbing kita kearah menjadi yg lebih baik..yang menting kita mencari keredhaan Allah dunia dan akhirat..bahagia dunia akhirat..Aminn..Doa ini buat semua kawan2ku yg belum berkahwin jua =)

Ada lagi yg gembira, esok nk jmpa x-coursemates UTM dulu..me + maya, kc, yus, ieda, razi, tala, lola, nadh, pikah, yan, n semestinya una..yg len2 xsure sape lg..mybe nisa pn dtg..location:mines maybe..orr..how about putrajaya?heheh..esok jomheboh kn??

Apa lg nk tulis eh?mm, adakah org len turut gembira?i really2 sorry for those not happy with this 'event'..i'm just normal person that not totally perfect..i know, while i want to make some people happy, some others not..its not u're invisible to me..but..speechless..sory sorry sorry..

i hope its all just my thought and just 'mine'..the real is everyone is happy..nobody cares..hehehe.. =)

Ok lah..selamat bergembira semua..buang segala masalah..love u all

With love,
Mazies

Tuesday, May 11, 2010

L.O.V.E

Ada apa dengan cinta..

One Love (BLUE)

It's kinda funny how life can change
Can flip 180 in a matter of days
Sometimes love works in mysterious ways
One day you wake up gone without a trace

I refused to give up
I refused to give in
You're my everything
I don't wanna give up
I don't wanna give in, oh no
Everybody sings

One love - for the mother's pride
One love - for the times we cried
One love - gotta stay alive
I will survive
One love - for the city streets
One love - for the hip-hop beats
One love, Oh I do believe
One love is all we need

Late at night I'm still wide awake
Feel this is far more than I can take
I thought my heart could never break
Now I know that's one big mistake


Baby, just love me love me love me
Baby, just hold me hold me hold me
Oh, love me love me love me, Oooh

L.O.V.E. (Nat King Cole)

L is for the way you look at me
O is for the only one I see
V is very, very extraordinary
E is even more than anyone that you adore and

Love is all that I can give to you
Love is more than just a game for two
Two in love can make it
Take my heart and please don't break it
Love was made for me and you

L is for the way you look at me
O is for the only one I see
V is very, very extraordinary
E is even more than anyone that you adore

Love is all that I can give to you
Love is more than just a game for two
Two in love can make it
Take my heart and please don't break it
Love was made for me and you
Love was made for me and you
Love was made for me and you

p/s: seriously im not in love..just few things made me have a thought about what is love =)