First of all, warning you, this boring blog is from an ordinary not talented, not gifted, not skilled, lazy, but wanted to write writer. Well its me!Sorry for the grammar, vocab, and for everything. Sometimes in English, sometimes Melayu, sometimes Klate and mostly mixed. I write when I feel I want to and sometimes I become Shakespeare, the other times Einstein, Scoffield, Rosberg, Beckham, Specter, et al. I tell story about myself, my interest, my trips, my favorite foods, my favorite shows, my family, my friends, my work, .... Last but not least, loves no hates..

Tuesday, September 13, 2011

Salam Aidilfitri 2011

Bismillahirrahmanirrahim..

Alhamdulillah, sebulan puasa dah berlalu..kita tunggu pulak Ramadhan next year, harap2 masih ada waktu untuk kita. Hari ini sudah 15 Syawal. Dalam menyambut hari raya dlm bulan Syawal ni, jgn lupa puasa 6 yer (reminder to myself)..dh separuh bulan baru 2 hari aku puasa..harap2 sempat habis..hehe..kelebihan puasa ni sepertimana diriwayatkan dalam sebuah hadis sahih 

dari Abu Ayyub Radhiyallahu 'Anhu bahwa Rasulullah Shalallahu 'Alaihi Wassalam bersabda:



"Barangsiapa berpuasa pada bulan Ramadhan lalu diiringinya dengan puasa enam hari bulan Syawal, berarti ia telah berpuasa setahun penuh."


(H.R Muslim, Abu Dawud, At-Tirmidzi, An-Nasa'i dan Ibnu Majah)

Bulan ni jgk ramai pakat buat open house..yg mana dapat pegi tu g la kan, yg mana xdpt sorry banyak2..ada la tu hal laen perlu diutamakan..

Oklah, kesimpulannya raya kali ini enjoy sgt..rasa mcm lagi best dr raya tahn lps pn ada..maybe sbb raya rmh sendiri + tok and tok ayah ada kat rmh..sblm ni memang 1st daya raya kat rmh tok..tp kekalutan agak la melanda..semua makcik pakcik n sepupu n anak2nya datang beraya rumah..sorry sbb xterlayan..org baru turun tangga korang dh smpai, xsmpt nk basuh gelas lg..jadilah self service..haha..

Oh tp ada jgk the sad things, raya without my oldest bro..dia xleh cuti..first time kot abg aku xde sama..sedih sgt2..miss u alot..n first time raya jgk without my uncle yg telah meniggalkan kami utk selama-lamanya..hilang duit raya rm10..jk =((

Cuma thn ni pelik sket kami g beraya kg belah ayah (Kota Bharu) raya ke-3..ini gara2 perancangan mak ayah aku yg totally failed..haha..before this dorang dok kire banyak kenduri time raya ke-3, so xkan nk balik raya ke-2 n ke-3 g KB lagi kan..so beraya je dulu kt Machang dua hari pertama..alih2, bukan raya ke-3 tp 3 September..3 sept tu dh raya ke berapa mak oii, mana nk sama sbb kita raya 30 August walopn start puasa 1 August..aduyai..amma..appa..macammana boleh salah tarikh..len kali tgk betul2..papepn, walaupn g raya ke-3 still ada yg sudi bagi duit raya..so happy..at least boleh cover duit minya balik KL..muahaha..lagi bnyk dr thn lepas..yippeee..

K lah, ada dua tiga keping gambar time raya..sama jer cm upload kat fecbuk, mls nk carik gambar lain..


Smile

Peace no war from us =)

My boss and lady boss

Me with tok and tok ayah

Akhir kata, salam aidilfitri sekali lagi..maaf zahir batin ye semua2..

With love,
Nur

5 comments:

nurulsulzali said...

excelent! pahtu cito rayo 14 rumah xdop?

mazies nur said...

haha..aku raya 2 buah rumah jah..mu summarize dah..

mazies nur said...
This comment has been removed by the author.
mis_hareena said...

hahaha...bulih plok nok summarize sndiri....

FAFA said...

love dis entry:)