First of all, warning you, this boring blog is from an ordinary not talented, not gifted, not skilled, lazy, but wanted to write writer. Well its me!Sorry for the grammar, vocab, and for everything. Sometimes in English, sometimes Melayu, sometimes Klate and mostly mixed. I write when I feel I want to and sometimes I become Shakespeare, the other times Einstein, Scoffield, Rosberg, Beckham, Specter, et al. I tell story about myself, my interest, my trips, my favorite foods, my favorite shows, my family, my friends, my work, .... Last but not least, loves no hates..

Wednesday, November 9, 2016

Bandung-Jakarta 2013

My memorable trip with my bestfriendforever Raja Siti Nazihah aka Nota Nazihah aka my Yayang..

Some of the random photos..


Sebenarnya, walaupun plan berdua, sampai je airport Jakarta ditakdirkan bertemu 3 lg gegurl warganegara Malaysia..bukan sktkt Malaysia, org Kelantan plak tu..wakaka..rezeki katakan..boleh la plan sewa keta sama ker, jimat sket..


Lagi nak kata rezeki jumpa plak Ibu Tuti..warganegara Indonesia Bandung..dari Malaysia sbb husband dia lecturer kt USM penang..driver dia dh siap2 tgu kt airport nk blk Bandung..sebenarnya rmh dia buat homestay jgk..slalunya students USM la yg ambik..dia offer ikut dia blk Bandung..nk jln2 kira byr sekepala termasuk minyak driver semua..on jela..dipendekkan cerita bilik yg dh book utk kami berdua cancel tido rmh dia je..yg lg 3 stay kt hotel xboleh cancel..rezeki jgk sbb kami kehabisan uang sbnrnya tp sbb dia ambik bayaran mrh giler utk stay 2 ke 3 mlm tu trmasuk mkn kt rmh dia..so lepas la..hehe..Alhamdulillah..yang penting percaya kt Allah..

Thanks for hospitality Ibu Tuti
Rumah dia atas bukit..memang sejuk giler..rmh dia di kawasan rmh2 besar jgk r..



Dia jual air ke knp tah bnyk botol2 air ni..lupa plak nk tanya











Nak g Jakarta naik ketapi.ambik awal2 pg..xde nk tgk view apa nyer..tidur je..haha 





Kerusi dia boleh pilih nak mengadap mana..kalau xnak tgk muka org depan boleh tarik tmpat sandar tgk org belakang plak.. 

Kat Jakarta kami split..aku dan Rajer pergi bilik sewa Illi Nadia..kwn sekolah menengah aku..dia masih study dentistry time tuh..bilik dia terbaik ah..terima kasih banyak2 sgt Illi..siap pinjam duit kot




Nampak tak bakul hitam kt tengah tu?ada tali utk tarik naik..bakul tu utk deliveryman hntr makann n ambik uang..menarik..xpayah turun2..ala2 crita ayat2 cinta dh..wakaka


Going to Indonesia, foods are really one of the big things..jus dia pekat2..murah pulak tu,,oh i miss the sirsak and alpukat..sayangnya kat bandung x ada jus terung belanda..nyum3..so check it out some of them..








 







Bye Indonesia

Hingga ketemu lagi kita ya

I am definitely loving you

Next: Lombok, Komodo Island, Papua New Guinea..InshaAllah

Berangan kan free ๐Ÿ˜‚๐Ÿ˜‚




Yang Merinduimu,

MaziesNur.


No comments: