First of all, warning you, this boring blog is from an ordinary not talented, not gifted, not skilled, lazy, but wanted to write writer. Well its me!Sorry for the grammar, vocab, and for everything. Sometimes in English, sometimes Melayu, sometimes Klate and mostly mixed. I write when I feel I want to and sometimes I become Shakespeare, the other times Einstein, Scoffield, Rosberg, Beckham, Specter, et al. I tell story about myself, my interest, my trips, my favorite foods, my favorite shows, my family, my friends, my work, .... Last but not least, loves no hates..

Wednesday, August 25, 2010

kita dan orang lain..apa bezanya??

Assalamualaikum.w.b.t..

Lama dah la plak xmenulis diblogku yg x seberapa ini..ntah tetiba terpk nk tulis psl bnda ni..sbbnya..jeng3..ada la..banyakkah bnda yg kita xsuka org buat?atau org lg bnyk xsuka bnda yg kita suka?hehe..ada yg kita suka..ada yg org x suka..ada org suka, ada yg kita xsuka..huh..macam2..aku xtahu apa prinsip org lain, tp bagi aku, cuba minimizekan perasaan xsuka kita..xsuka kt org ker, benda ker, perangai org ker, makanan ker..sekurang2nya, kita dpt maintain bahagia kan..hehe..xpyh la nk buat2 muka xsuka tu..kalo bnda tu xslaah cuba terima seadanya..pastu kalo diri aku sndr aku akn cuba buat benda yg aku xsuka kt org..mayb org suka atau x..tp hopefully org len xkn buat benda yg kita xsuka kat kita..well, kalo ada org ckp aku ni xpe r jns xkesah jer je sumer bnda..sebenarnya,.ada yg aku harapkan..boleh x wat xkesah jer jgk mcm kt aku mcm akubuat kat korang?ini termaktub certain2 benda je la..kang xkesah sumer bnda xcaring plak namanya..hehe..caring is loving rite..konklusinya, aku xsuka perasaan xsuka itu..samaada dr aku utk or lain, dr org utk kau atau org utk orang lain..peace no war..Wassalam..

Love no Hate,
Mazies

1 comment:

Cik Anis said...

hmm,,,sy kalau xsuka sumthing,mesti automatik njuk kt muka,,kalau nk pretend suka pn xleh,sebab xjadi,,haha,,susahla,,nk control maziah,,