First of all, warning you, this boring blog is from an ordinary not talented, not gifted, not skilled, lazy, but wanted to write writer. Well its me!Sorry for the grammar, vocab, and for everything. Sometimes in English, sometimes Melayu, sometimes Klate and mostly mixed. I write when I feel I want to and sometimes I become Shakespeare, the other times Einstein, Scoffield, Rosberg, Beckham, Specter, et al. I tell story about myself, my interest, my trips, my favorite foods, my favorite shows, my family, my friends, my work, .... Last but not least, loves no hates..

Wednesday, January 19, 2011

Maahad 1

Bismillahirrahmanirrahim

Inilah lencana skolah aku..

my maahad..SMU(A) Maahad Muhammadi Perempuan/ Lilbanat..known as MMP (among us)..the best school in the world..i miss this school a lot..



ni pintu masuk skolah time nk hbs skolah dh dulu..tp sebrnya aku xde la pasan sgt pintu msk cane sbb selalu gna pintu belakang jer..haha

huh, sejak akhir2 ni aku sgt2 merindui sekolah lamaku..mungkin penangan wujudnya group utk student intake 1999 n spm 2004 kat fecbuk skang..thanx to ecah aka Aishah Fauzi..sekali sekala online rasa xnk blah dr grup tu..tp kerana tuntutan kerja selalunya xlama gak chat or berbalas komen ngn dorang..pastu terpaksa smbung keje..bukannya apa, ada terasa cm live chat gitu..huhu..antara kami, bagi aku la, cam ada satu style yg xdpt dijmpai bila bersama org lain..walopn mungkin kami bukan satu geng or just kenal2, asal nama jer bdk maahad msti ada style tu..apakah?i dunno how to describe..

i've living there for 6 years..1999-2004..dari peralihan (P5, naik P4, then naik lg P3 lps bdk ekspes nek clas)..of course sebegitu bnyk kelas peralihan sbb aku xpas peksa ekspres tu..kalo sape pas boleh nek form 1 terus..so maksudnya setengah thn peralihan, stgh thn lg F1..respek r bdk2 ni..haha..aku plak, mmg xbajet langsung nk nek clas..tah menda peksa bhsa arab yg first time aku tgk..

next year nya aku masuk 1-2..kira cm hebat la kot sket..haha..pastu trn 2-3..pastu 3-6..penangan PMR dpt 7A jer, lepas2 jer msk klas sains..tp klas plg last, 4 sc 7..nasib badan la dh bijak sgt..kat sini xde nama2 kelas ni, gna no jer..so kalo nk taw tahap kehebatan anda dlm exam, tgk la klas mana anda dok..keh3..tp tu kehebatan exam jer, sbb aku percaya semua bijak2..(terpaksa keluar statemen ni supaya aku termasuk dlm golongn bijak gak..kui3..)..then last year kat maahad dpt nek klas..yeayyy..5sc6..tp disebaliknya sbb kelas dikurang jd 6 jer..wakaka..

mm, pnjg lebar la plak..bnyk benda giler nk citer lg..to be continued..ceh, mcm ada maahad 2 jerk..rajen la sgt..kua3

1 comment:

FAFA said...

saya da entri sekt sal skolah dulu..cne nk link kan ke kamu??hehe///ajor sket