First of all, warning you, this boring blog is from an ordinary not talented, not gifted, not skilled, lazy, but wanted to write writer. Well its me!Sorry for the grammar, vocab, and for everything. Sometimes in English, sometimes Melayu, sometimes Klate and mostly mixed. I write when I feel I want to and sometimes I become Shakespeare, the other times Einstein, Scoffield, Rosberg, Beckham, Specter, et al. I tell story about myself, my interest, my trips, my favorite foods, my favorite shows, my family, my friends, my work, .... Last but not least, loves no hates..

Thursday, February 10, 2011

HRPZ II

Assalamualaikum wbt

Huh, dh bulan 2 rupanya..bila baca blog kwn2, rasa cm nk menconteng kt blog sndiri plak..bnyk giler benda nk citer, smpai xtaw nk bg ni tajuk apa..tp setelah diamati, adalah baik i storykn psl experience 5 hari kat spital raja perempuan zainab 2, kota baru baru2 ini..

nk taw nape msk spital?jeng3..xpayah taw r..sape nk taw sila hubungi saya ditalian yg tidak tertera..keh3..bermula selasa 25/1-29/1/2011..so i balik dr kl isnin 2 smpai petang, selasa pg dh check in kat ward 28..dapt ramai kwn2 baru..mcm2 reason dorang kat situ..baru sedar that we're not alone..ada org yg dugaan lg hebat dr aku..alhamdulillah syukur atas ketetapanMu ini ya Allah..

Nk cerita pengalaman ke hape i xtaw la..hak3..ada benda best n ada benda xbest kt spital ni..first msk dia bg baju hijau ngn kain..alamak, kain bukan main besar, i buat2 sarung jer..padahal pakai seluar..kat tgn ada gelang tulis nama kita, kaler hijau jgk..mmg PAS hbs la spital ni..ha3..pastu kena ambik drh..pastu kena cucuk kt tgn utk masuk air..dr plak asyik dtg jer check situ sana sini..geli geleman i..kui3..n yg paling i suka nurse akn check blood pessure (bp) every 3 hrs kot..suka gna bnd tu..cuma yg xbestnya bila time tdo tgh2 mlm pn dorg check juga, sah2 la terjaga..

Pasal doktor2 ni, mmg respect r kt dorang..pg2 buta lam kul 7 gitu da start round2 wad n check every patient..yg kesiannya ada setengh tu kul 12 mlm xblk lg..yg mmg on call tu xkira r..nasib baik aku x ambik dr ari tu..hehe..tp xtaw la kalo Dr pakar je ke camni..anyway, thanx all the Docs, jasamu dikenang..sob3..touching la plak..untk melegakan kesedihan, untk pengetahuan korang ramai dr muda2 n hensem2 taw..br nk jadik jd pakar kot..mak i pn berkenan..ada sorang tu dia siap ckp cam muka korea..pndai jgk mak aku rupanya korea2 neh..tp selepas mengalami perasaaan as patient, betul la kata kawanku NADH, segan r kawen ngn doc..kenapakah?renung2kanlah..hahahahaa..

Sape suka makanan dalam wad angkat tangan cpt..bg aku mknn hospital mmg xbest..xtaw la betul2 xbest ke x sbb sku xpernah rasa pn..cuma memg dr awl2 n dulu2 lg aku rasa mmg xbest..so aku xmkn sgt sepnjg dok spital tu, bnyk minum air susu or milo kotak n roti jer..that's why ramai yg kata aku mkn kurus kot..korang xtaw berat aku dlm 60kg lg kot..wakawaka..

Lastly, thanx to my parents, family members for all your support and love..tidak lupa semua warga hrpz2, espcially dr Kuru n dr Ng..warga wad 28..well, ada sket gambr2 kenagn kt spital..

Peace..smile girl..

Ni la gelang ada nama tu..

Mum is waiting n worry..dun worry mum..i'm ok =)

Oh what's that???

Panjang giler kn jari dr ni?tp muka commercial giler..hik3..sian dia sorg2 on call..(perasan x kat kaki pn kena cucuk tmbah air..aku pn br taw kat situ boleh cucuk gak..wakawaka)

 Sekian dulu berita edisi malam ini..jumpa lagi di lain hari..tata..

Loves love,
Mazies

No comments: