First of all, warning you, this boring blog is from an ordinary not talented, not gifted, not skilled, lazy, but wanted to write writer. Well its me!Sorry for the grammar, vocab, and for everything. Sometimes in English, sometimes Melayu, sometimes Klate and mostly mixed. I write when I feel I want to and sometimes I become Shakespeare, the other times Einstein, Scoffield, Rosberg, Beckham, Specter, et al. I tell story about myself, my interest, my trips, my favorite foods, my favorite shows, my family, my friends, my work, .... Last but not least, loves no hates..

Thursday, June 16, 2011

~Astronomy in me~

Alhamdulillah i made it..i mean i berjaya bangun awal pagi time gerhana bulan ni..n smbhyg sunat gerhana..bukan nk kepoh psl aku wat smbhnyg sunat tp i'm really really really excited dpt tgk fenomena neh..because i'm so into bab2 astronomi..dh la aku baru je bawak balik my peta bintang dr kg (dpt time g kem astronomi kt USM thn 2006)..tgh2 plan nk tgk bintang taw2 ada gerhana bulan..agak la teruja kn..sblm tido memang plan nk bangun n aku benar2 bgn dgn successnya..he3..alhamdulillah..

subuh dh, jom smayang lu..nnt aku edit post ni lg..ada nk masuk gambor..hehe

...........................................




nilah gmbr yg aku nk masukkan..xde pape pn, ingt jmpa yg full chart tp last2 ambik gmbr gna henpon je..sekerat plak tu..pape jelah..yg penting skang aku cuba recall balik apa yg belajar psl astronomi neh sket..bagi aku ilmu astronomi ni sgt berharga..baru kita tahu betapa agungnya ciptaan Allah..selain bumi yg kita dok ni, alam semsta sangatlah menakjubkan..dan sedarlah kita betapa benarnya ajaran Islam dimana kitab Al-Quran telah melampaui zaman ia diturunkan..Subhanallah..speechless to explain..btw, good luck for myself..

Mazies Nur

1 comment:

RaJo said...

nok etep copy peto itu...aigooo