First of all, warning you, this boring blog is from an ordinary not talented, not gifted, not skilled, lazy, but wanted to write writer. Well its me!Sorry for the grammar, vocab, and for everything. Sometimes in English, sometimes Melayu, sometimes Klate and mostly mixed. I write when I feel I want to and sometimes I become Shakespeare, the other times Einstein, Scoffield, Rosberg, Beckham, Specter, et al. I tell story about myself, my interest, my trips, my favorite foods, my favorite shows, my family, my friends, my work, .... Last but not least, loves no hates..

Sunday, June 19, 2011

~Before she get married~

Hari ini, tinggal xsampai sebulan utk lgi sorang kwn aku nk kawen. Nurul Basirah nama diberi. Last week aku ambik beberapa hari cuti blk kg untk g wedding sorang bestfren jgk ditambah dgn ada hal lain2. On one day, seperti dijanjikan aku, Rajer dan Sue telah menemani cik Basirah ni ke Kota Bharu utk usha2 kedai pengantin..kawen tgl lg sebulan ada ke patut pelamin n baju2 sanding xcari lg..first kitorg g kedai pengantin kwn cousin dia kt PCB. Memang agak susah la nk pilih utk makcik ni, nk yg nmpak mewah tp simple..yg penting xnk mahal2 sgt..ha3..pening2. Papepn hopefully ko jmpa yg terbaik yer..aku doakan yg terbaik utk ko..kamu suka, saya pn suka..ekeke..

Sebenarnya peluang nk berjmp ramai2 kt KB ni jarang..selalunya walopn semua dok kelantan tp jmp kt KL jer..hehe..bermastautin di Kuala Lumpur katakn..so dikesempatan ini alang2 dh g PCb kami pn g la pantai PCB yg terkenal tuh..konon2 nk pusing je, pastu singgah beli air jap..pastu nmpak sedap jer goreng2 tu beli sket..makan sket rasa xcukup plak beli tmbh lagi..haha..jadi agak lama jualah bertapa di PCB pada hari itu..thanx to Cik Raja sbb belanja..lps mkn2 g ambik angin tepi pantai..Cik Sue ada kisah menarik disitu yer..apakah?rahsia..jeng3..

Begitulah sedikit sebanyak kisah jln2 kami bersama Cik Basirah..layan jer dia nk apa, org nk kawen dh kn..lps ni kalo keluar ramai2 lg pn rasanya dh tukar status kot..ngeee..

Oh, hadiah xbeli lg..aiyoo, mau beli apa ni Rajer n Sue?abaikan apa dia mintak tu, beli ikut kemampuan kita jer..kah3..akhir kata, semoga semua berjalan lancar sebelum dan semasa majlis perkahwinan berlangsung nnt..Barakallah alaikuma En Faiz n becoming Pn Faiz =)

Pinggan pertama da hbs, tgu order kedua yg lebih bnyk..haha

Pinggan kedua pn tgl sket dh..haha..total mkn rm30..boleh g lagi..



Peace dr bakal Pengantin
dedicated by,
Mazies Nur

3 comments:

anne_omar said...

aku rase kn letak dlm diari..labuh baju dia kali nih.haahaa

FAFA said...

aku tadop..kesok

mazies nur said...

fana, agak la..terkesima jap tgk dia pakai bj kurung..hehe..bgs r, pembaharuan nk jd zaujah org dh kn..fasihah, tu la ore ajk xse ikt..haha