First of all, warning you, this boring blog is from an ordinary not talented, not gifted, not skilled, lazy, but wanted to write writer. Well its me!Sorry for the grammar, vocab, and for everything. Sometimes in English, sometimes Melayu, sometimes Klate and mostly mixed. I write when I feel I want to and sometimes I become Shakespeare, the other times Einstein, Scoffield, Rosberg, Beckham, Specter, et al. I tell story about myself, my interest, my trips, my favorite foods, my favorite shows, my family, my friends, my work, .... Last but not least, loves no hates..

Friday, May 6, 2011

Apabila lama xmenulis....

Assalamualaikum wbt..

Lama kn aku xupdate blog ni..at certain time rasa bersemangat sgt..semangat punya semangat tetiba disebabkn beberapa perkara down balik..mls nk tulis pape dh..kang org salah paham lak..tak dinafikan dlm ramai2 org kt dunia ni ada yg sensitivity dia tinggi sket dr org len..kekadang org xckp psl dia pn boleh terasa..apatah lg kalo memang ada sentuh psl dia, memang u're dead la..wahhal xde benda buruk pn kot..the end, diri sndiri sakit hati n org len pn sakit hati..moralnya berhati2lah dan kenalilah org disekeliling anda, terutamanya kwn2 anda..xde siapa yg perfect..terimalah kawan anda seadanya..baik buruknya..jangan menaruh harapan terlalu tinggi terhadap kebaikan seseorang, kelak bila kebaikannya tercalar, kecewa anda mungkin tiada ubatnya..ceh, bermadah plak dah.. =)

At the moment, aku xde skt hati ngn sape2..seriously..cuma bila dh menaip tu lancar jer taipnya..tah berkaitan ke tak..ha3..memang ditakdirkan aku pemaaf orangnya kot..tp sebenarnya kalo nk taw aku mudah je jugak terasa ngn org..pastu yg kesiannya mudah nanges jugak, cuma sorok2 sbb malu..kui3..cuma yelah, pastu kejap je hilang..tipsnya kena ada motivasi diri yg tinggi utk elakkan rasa terasa or marah kt orang..cubalah baca buku motivasi bnyk2 cane nk hilangkn rasa cenggitu kt org len..n yg paling berkesan bagi aku baca cara2 seperti diajar dalam Islam..kenali bagaimana sifat2 Rasulullah kita yg tersgtlah baik..antara sifat Baginda ialah pemaaf n pernah ada satu hadis ada sorang ni suh nabi tgl wasiat kt dia..pesanan baginda hanyalah 'la yaghdob', means jgn marah..org tu tnya lg, baginda bg jawapan yg sama, jgn marah..bynk lg hadis2 laen berkenaan sifat marah n sabar ni..sebagai org Islam aku percaya bila kita baca, kita tahu apa yg diajar Rasulullah mesti kita xdpt tolak kn?sape xnk jd macam baginda kn?MasyaAllah..begitu bagus ajaran yg dibawanya..semua2 ni kita kena baca la, baru kita tahu..ilmu xdtg dgn sendiri..dh xde alasan dh zmn skang ni bnyk benda xtaw..kalo mls baca buku pn boleh baca kt tenet..beautiful nara rajen plak bacanya (reminder for myself too~~)

Cuma aku harap2 sgt sape2 penah terasa hati tu dapt maafkan diri ini..so sorry k..jika ku tahu kamu terasa mungkin aku tidak akn melakukannya..tp aku hanyalah manusia biasa yg mustahil dpt baca hati n perasaan n pikiran org laen..ko dapat?nk wat cane korg hebat kn..hehe

Okaylah..rasanya dengan post ini harap2 semangat dh dtg kembali utk post2 seterusnya..huhu..insyaAllah..

Tolong ingatkan aku jika aku lupa tentang kebaikan.pleaseee.....

Sharing is Caring
Caring is Loving
"Cahaya Kelebihan"

4 comments:

mis_hareena said...

akhirnya...update jugok belog dio...habih berdebu doh...=p

mazies nur said...

opppsss aji chem the stalker..hak3..

nurulsulzali said...

aku syg mung sokmo! xdop penah wat sakit ati aku sejak dr aku masuk maahad sapa loni! I LOVE U

mazies nur said...

alala..terharunya i..syang kamu jua..love forever..